Ce telefoane nu se mai pot vinde in Romania incepand cu 27 iunie. Amenda ajunge pana la 100.000 lei

Din 27 iunie, in Romania nu se mai pot vinde telefoane mobile care nu pot receptiona mesajele Ro-ALERT.

Magazinele vor fi obligate sa retraga de la vanzare telefoanele care nu pot receptiona mesajele de avertizare de tip RO-ALERT – in situatii de urgenta, pana la finalul zilei de 26 iunie. În caz contrar, comercianții riscă, în anumite cazuri, amenzi de până la 100.000 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Este vorba de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 46/2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Aceasta a fost publicată anul trecut și se aplică, dar interdicția vânzării telefoanelor incompatibile cu RO-ALERT se va aplica din 27 iunie 2020.

„Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”, scrie în ordonanță.

Comercianții care vor ignora interdicția aplicabilă din iunie 2020 vor risca să fie amendați inițial cu sume cuprinse între 35.000 și 75.000 de lei. Dacă vor ignora în mod repetat interdicția, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei. Sancțiunile vor putea fi aplicate de inspectorii Protecției Consumatorilor.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here