Ce spune Primaria Bacau despre problema scuarului de la podul Margineni. Cum vor sa rezolve problema traficului

1

Implementarea unui scuar in zona giratoriului Mioritei – pod Margineni a starnit un val de nemultumiri in randul bacauanilor. Zilnic – dupa instalrea scuarului – strada Mioritei se blocheaza iar traficul se desfasoara in regim bara-la-bara.

Am cerut un punct de vedere de la Primaria Bacau, in legatura cu aceasta situatie. Reprezentantii institutiei spun ca vor reface marcajele, astfel incat sa reapara cele doua benzi. Curios este, insa, cum vor reconstrui 4 benzi din 3 ramase :

În momentul de față, traficul se desfășoară în regim de șantier. După amenajarea scuarului, care are rol de siguranță pentru toți participanții la trafic, se va reface marcajul rutier pentru cele două benzi. Proiectul tehnic, în forma în care se implementează acum, a fost avizat de către Poliția Rutieră înca din 2018. In etapa imediat următoare, se vor reface marcajele rutiere pentru a permite circulația auto pe două benzi.

E important de subliniat, însă că proiectele aflate în implementare acum în întreg orașul fac parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, plan care are ca scop încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative și a transportului în comun. Ne cerem scuze pentru disconfort, dar scopul final îl reprezintă o infrastructură modernă. Fără desfășurarea acestor șantiere, lucrările nu ar fi posibile. Vă mulțumim pentru înțelegere!” se arata in raspunsul primit de la Primaria Bacau

Comentarii

1 comentariu

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.