Ce spune compania Blue Air despre avioanele Boeing 737 Max pe care le-a comandat

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Ce declarau sefii Blue Air despre avioanele Boeing 737 Max

Compania Blue Air, care a comandat deja mai multe avioane de tip Boeing 737 Max 8, reactioneaza la scandalul momentului. In urma cu ceva timp, compania a comandat 6 aeronoave Boeing 737 Max 8 :

„Modelul Boeing 737 MAX va ajuta la modelarea viitorului companiei Blue Air, permitandu-ne sa zburam spre destinatii noi, pe distante mai mari, dar si sa ne mentinem tarifele scazute pentru pasagerii nostri datorita eficientei incredibile a avionului”. Familia 737 MAX a fost conceputa pentru a oferi clientilor performante exceptionale, flexibilitate si eficienta, cu costuri reduse si o distanta maxima de zbor extinsa care va deschide posibilitatea de operare catre noi destinatii, capabilitati care se potrivesc perfect cu strategia Smart Flying a Blue Air.” au declarat sefii companiei la momentul anuntarii noilor achizitii

Scandalul Boeing 737 Max creşte de la o oră la alta. Mai multe tari din Europa, America, Australia au anuntat ca şi-au închis spaţiile aeriene pentru cursele civile care folosesc acest model produs de gigantul american. Avionul Ethiopian Airlines, cu 157 de oameni la bord, s-a prabusit duminica dupa cateva minute de la decolare. Toti oamenii de la bord au murit. In ultimele cinci luni, acesta a fost al doilea accident in care a fost implicata o aeronava 737 Max 8, dupa Lion Air din octombrie.

Ce spune Blue Air acum despre comanda de Boeing 737 Max

Intr-un raspuns trimis site-ului Bacau.net, Marius Puiu a declarat ca in acest moment compania nu detine nici un model Boeing 737 MAX8 :

Marius PUIU, CEO Blue Air:  În acest moment, este prea devreme să ne pronunțăm cu privire la comanda efectuată către Boeing. Avem încredere în măsura de precauție impusă la nivel mondial, de suspendare a zborurilor, hotărâre care pune pe primul loc securitatea transportului aerian civil.

Siguranța pasagerilor și a echipajelor Blue Air este prioritară pentru noi. În acest moment, din flota noastră nu face parte modelul Boeing 737 MAX8, dar în perspectiva comenzii pe care o avem către Boeing și a faptului că intenționăm să aducem, începând cu vara acestui an, primul avion Boeing MAX 8, monitorizăm cu foarte mare atenție situația și rămânem în contact permanent cu producătorul, cu Agenția Europeană de Siguranță a Aviatiei și cu Autoritatea Aeronautică Civilă din România.

Până la aceasta dată, FAA (Federal Aviation Administration) și EASA (European Union Aviation Safety Agency) nu au retras certificatele de navigabilitate pentru acest model, ci doar au suspendat temporar operarea până la aflarea și remedierea cauzelor ce au condus la acest tragic eveniment. Decizia noastră va fi luată ca urmare a rezultatelor investigației și garantăm pasagerilor noștri faptul că Blue Air, cu un istoric impecabil de siguranță, va avea mereu în flotă cele mai sigure avioane.”

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here