Ce spun sefii Politiei despre jaful de la Luceafarul: “Cantitatea de bijuterii furata nu s-a confirmat. In trecut, Politia a confiscat aur detinut nelegal”


IPJ Conf PresaJaful petrecut duminica trecuta la magazinul Luceafarul, unde hoti bine informati au sustras bijuteriile din 2 standuri de la parter, a revenit in prim-plan, odata cu declaratiile facute – in cadrul unei conferinte de presa – de conducerea IPJ Bacau.

Fara a dezvalui pistele pe care merg politistii in cautarea jefuitorilor, comandantul IPJ – Vasile Oprisan – a afirmat ca in urma verificarilor efectuate nu s-a confirmat cantitatea de 15 kg de aur sustras. Oprisan a precizat ca, in realitate, aceasta abia daca ajunge la jumatate din cifra vehiculata initial.

“Cei de la Finante au facut un control. Este finalizat, dar nu putem sa facem publice datele. S-au vehiculat diferite cantitati. Nu s-au confirmat cifrele si cantitatea de aur. Cred ca e la jumatate decat au declarat ca s-a furat. La prima vedere au declarat o cifra, dar pe timpul cercetarilor s-au mai gasit cateva kilograme de aur”, a declarat comisarul sef.

Oprisan a relatat ca in trecut firmele care comercializeaza bijuterii in magazinul Luceafarul au fost verificate de politisti, pe fondul unor suspiciuni privind comercializarea aurului fara acte legale. “Cu ani in urma au mai fost verificari si s-au confiscat cantitati de aur, tot asa detinut in conditii nelegale”, a afirmat seful IPJ Bacau.

Conducerea IPJ a lasat de inteles ca modul de operare al hotilor arata ca acestia cunosteau in detaliu pozitionarea senzorilor de alarma de la parterul magazinului Luceafarul, precum si modul in care acestia pot fi eludati. Vasile Oprisan a declarat ca anchetatorii merg pe mai multe piste, iar varianta ca hotii sa fi fost din “interior” nu este exclusa.

La inceputul acestei saptamani, patronul societatii AZIA Security – furnizorul sistemelor de securitate montate in magazinul Luceafarul – declara pentru Bacau.NET ca autorii jafului s-ar fi aflat in coniventa cu personalul angajat la standurile de comercializare a bijuteriilor din metal pretios. Ion Neculcea a afirmat ca senzorii montati de AZIA erau perfect functionali, dar ca acestia au fost obturati de o reclama montata la 50 de centimetri in fata acestora.

“S-a mers la sigur, la pont. S-a mers la acel stand care nu avea senzori de detectie a miscarii, sistem de alarma, iar bijuteriile nu erau puse in seif. Hotii au stat aproximativ o ora in magazin, dar n-au luat panourile de bijuterii cu totul. Au scos bijuteriile una cate una de pe stand. In mod curios, paznicul de la Luceafarul a intrat dimineata la munca pe aceeasi usa pe care au intrat si autorii jafului, fara sa sesizeze nimic. Ce hoti nu provoaca pagube, scot bijuteriile una cate una, dupa care incuie usa magazinului in urma? Eu cred ca s-a actionat la pont, s-a pregatit din timp aceasta actiune”, a declarat Neculcea in exclusivitate pentru Bacau.NET.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.