DOCUMENT MAI: Ce se intampla in Romania, in cazul unui cutremur major de peste 7 grade

0

In cazul unui cutremur major in Romania, cu intensitate de peste 7.4 grade pe scara Richter, peste 350.000 de cladiri rezidentiale vor fi afectate grav, iar numarul de persoane ranite sau decedate va depasi 45.000.

Aceste date au fost extrase de Digi24, din documentul “Concepția națională de răspuns post seism” – elaborat la finalul anului 2021 de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din MAI. Un alt document, realizat de Curtea de Conturi și publicat în luna ianuarie 2022, atrage atenția asupra faptului că instituțiile statului NU sunt pregătite pentru un cutremur major. 

Potrivit documentului, nu Bucureștiul este locul care ar avea cel mai mult de suferit în cazul unui cutremur major în România, ci județele Buzău, Prahova și Galați.

Judetul Bacau, este oarecum iesit din zona „rosie” – cea mai grav afectata de cutremur – insa este in raza de actiune a seismului care cu siguranta va afecta zona noastra.I

Cu circa 40.000 de clădiri rezidențiale ce ar putea fi grav avariate, județul Buzău conduce în acest sinistru clasament. El este urmat de Prahova (39.000), Galați (37.000), București (33.500) și Vrancea (33.000).

In document se mai precizeaza ca din totalul adăposturilor de protecție civilă – 1.106 adăposturi de protecție civilă (de drept public sau privat), cu o capacitate de 171.805 persoane – doar 60% sunt operative.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.