Ce se intampla cu politele RCA de la City Insurance. ASF: In termen de 90 de zile de la data inceperii procedurii de faliment, polițele încetează de drept


Soferii care inca mai detin o politia RCA de la societatea City Insurance trebuie sa stie ca aceasta va mai fi valabila 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment ( 9 februarie 2022). Intr-un raspuns transmis de ASF catre Bacau.net, reprezentantii institutiei au explicat ce se va intampla cu cei asigurati la City Insurance :

„La data de 09.02.2022, Tribunalul București a admis cererea Autorității de Supraveghere Financiară și a dispus deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. Potrivit dispozițiilor art. 262 alin. (32) și (33) din Legea nr. 85/2014, în termen de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment (09.02.2022), polițele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept.

În acest sens, lichidatorul judiciar notifică demersul privind denunțarea polițelor de asigurare, precum și posibilitatea creditorilor de asigurări de a recupera de la Fondul de garantare a asiguraților primele datorate de asigurător pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit. Notificarea se comunică în mod individual fiecărui creditor de asigurări, se publică în Buletinul Procedurilor de Insolvență, în două ziare de circulație națională, precum și pe site-ul societății de asigurare-reasigurare în faliment.

Astfel, asigurații au posibilitatea de a depune la FGA o cerere privind restituirea de primă aferentă perioadei de asigurare rămasă neacoperită, și, în acest sens, trebuie să completeze o cerere de plată motivată, conform modelului prevăzut în Anexa nr. 9 a Normei A.S.F. nr. 24/2019 privind Fondul de garantare a asiguraților pentru restituirile de primă (anexa este disponibilă accesând website-ul FGA: https://www.fgaromania.ro/wp-content/uploads/2021/09/anexa-9-1.pdf). Anexa nr. 9 se poate trimite către FGA pe adresa de email: cerere.plata@fgaromania.ro sau prin poștă. Informații suplimentare se pot obține accesând website-ul FGA România: www.fgaromania.ro” a transmis ASF

Ulterior expirării termenului de 90 de zile precizat anterior, asigurații se pot adresa asigurătorilor autorizați pentru practicarea asigurărilor de tip RCA în vederea încheierii unei noi asigurări de tip RCA.

Prima medie RCA anualizată, subscrisă de societățile autorizate și supravegheate de A.S.F., în primele 9 luni ale anului trecut, s-a ridicat la 676 lei, în timp ce în intervalul 1 octombrie – 31 decembrie 2021, aceasta a fost de 1.050 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.