Ce se intampla cu cele doua poduri, aflate in stare vizibila de degradare, de pe DN15 ( Bacau – Buhusi )


Podul de la Racova, aflat pe DN15 , la km 352+126, se afla in perioada de proiectare. El are expertiza tehnica finalizata, iar dupa incheierea proiectarii se va scoate la licitatie pentru reabilitare.

Primaria din Racova, prin primarul Catalin Apetrei, a facut mai multe demersuri la institutiile statului pentru reabilitarea acestui pod. In luna februarie, primarul Apetrei preciza: „Adresele noastre cu privire la repararea podului de peste râul Bistrița ( DN 15 ) nu au rămas fără rezultat. În curând, circulația va fi deviată și vor începe lucrările.” – Apetrei Catalin, primar Racova

Podul se afla in stare de degradare, o parte din drumul pietonal fiind distrus. Proiectarea se face de o firma din Cluj, NV Construct SRL.

În localitatea Racova există două poduri. Pentru cel de la km 352+126 (DN15), contractul de proiectare este în derulare și are expertiza tehnică finalizată. După încheirea etapei de proiectare, vor putea fi demarate procedurile de achiziție pentru lucrările de reabilitare. Podul de la km 351+041 este în clasa 1 de încărcare, fără probleme tehnice semnalate.” se arata intr-un raspuns transmis de CNAIR pentru Bacau.net

Pod Racova – DN15 , Bacau

Conform informatiilor primite de la CNAIR, podul de la Lespezi, aflat la km 353+840, „va fi cuprins în programul de RK, cu fonduri pentru expertizare și proiectare, în anul 2022.”

Pod Lespezi , DN15 , Bacau

Mai exista un pod la Buhusi – km 347+065 – DN15 – încadrat în clasa tehnică 3 și nu prezintă probleme care să pericliteze siguranța circulației. Pe acesta se execută lucrări de întreținere curentă de către DRDP Iași.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.