Ce se intampla cu avionul militar din Ucraina aterizat in Bacau


Procurorii militari de la Parchetul Militar al Tribunalului Iasi au deschis un dosar penal, in rem, in care se investigheaza infractiunea de trecere frauduloasa a frontierei de stat, dupa ce un pilot din Ucraina a aterizat pe Aeroportul din Bacau. Cercetarile sunt in rem, cercetandu-se doar starea de fapt si infractiunea ce rezida din ea, nefiind un suspect in acest caz.

Pentru site-ul defenseromania.ro, ministrul Apararii, Vasile Dancu, a explicat ca avionul s-ar fi putut intoarce in Ucraina, insa are probleme tehnice, iar in tara la noi nu exista experti pe acest tip de avion ( SU-27 ) :

Se pare că România nu poate ajuta în acest sens Ucraina, țara noastră neavând specialiști în mentenanță Suhoi. Astfel că, o echipă tehnică e așteptată din Ucraina în România, iar după ce problemele aeronavei sovietice vor fi remediate aceasta poate părăsi România, împreună cu pilotul ei desigur. 

Există niște proceduri juridice pentru acest lucru, dar se pot accelera, cele legate de violarea spațiului aerian. Acest lucru nu este o problemă. Problema e că ar fi putut pleca ieri, dar trebuie să ajungă o echipă tehnică pentru că aeronava are ceva probleme tehnice iar noi nu avem specialiști la Bacău (n.r. – Ministrul Dîncu s-a referit la Aerostar Bacău și la faptul că România nu deține specialiști în mentenanță pentru acest tip de aeronave sovietice). Va veni o echipă (n.r – din Ucraina) și vor pleca atunci când vor remedia situația tehnică”, a afirmat ministrul Vasile Dîncu, în exclusivitate pentru DefenseRomania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.