Ce este numărul VIN şi de ce este important

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Achiziţionarea unui autoturism este o investiţie ce poate pune presiune pe bugetul familiei sau al companiei. Când vine vorba de cumpărarea unui autoturism rulat lucrurile sunt şi mai delicate.

Pentru a avea siguranţa că maşina pe care o dorești este potrivită pentru familie sau afacere este important să verifici şi să analizezi cu atenţie toate detaliile legate de funcţionalitate, confort, consum, siguranţă. Un instrument cu adevărat util pentru a afla toate detaliile menţionate cu privire la maşina pe care o achiziţionezi este raportul VIN. Site-uri precum https://www.carvertical.com/ro/  te ajută să intri în posesia unor informaţii complete legate despre autoturismul pe care intenţionezi să îl achiziţionezi. În rândurile vei descoperi ce este numărul VIN şi de ce este acesta atât important.

Ce este numărul VIN

VIN este abrevierea din engleză pentru Vehicle Identification Number, practic este un număr de identificare pentru autovehicule. Printre români acesta este cunoscut sub denumirea de serie şasiu. Practic numărul VIN este unic şi oferă informații importante despre autoturism, despre marcă, fabrică, anul de producție, starea de întreținere, respectiv evidența inspecţiilor tehnice. Poți afla  numărul de kilometrii reali, incidente rutiere în care a fost mașina implicată sau numărul de revânzări. Solicitarea numărului VIN vine cu un raport complet legat de starea autoturismului, având toate informațiile pot lua cea mai bună decizie.

Numărul VIN este format din 17 caractere, cifre şi litere. Acestea nu sunt  o înşiruire aleatorie, ci sunt standardizate astfel ca maşina se poate identifica din orice loc al lumi. Seria de identificare se găsește inscripționată pe şasiu, însă poate fi găsită şi în interiorul maşinii, pe componentele fixe situate în partea stângă, pe portiera, sub capota, ș.a. În prezent sunt utilizate 4 standarde de identificare.

  • FMVSS 115 sistem de identificare utilizat în SUA şi Canada
  • ISO 3779 utilizat pentru identificarea mașinilor  din Europa
  • SAE j853 folosit în America de Sud, India, China
  • ADR 61/2 folosit în Australia

VIN este realizat din trei părți diferite WMI, VDS şi VIS. Prima parte, WMS, este un cod atribuit constructorului acesta este format din trei caractere – cifre sau litere. Este furnizat de o autoritate internaţională competentă, care facilitează înţelegerea sistemului de standardizate. A doua parte a numărului de identificare este VDS-ul, adică descriptorul format din şase caractere. Seria VDS este aleasă de producător. Ultima parte, VIS,  este  formată din opt caractere, ultimele patru dintre acestea sunt întotdeauna cifre.

Informaţiile furnizate prin aceste număr unic sunt numeroase şi foarte valoroase pentru clientul care doreşte să investească într-un autoturism rulat. Un raport VIN îţi oferă detalii despre ţara de origine, fabrică, producător, tipul motorului, şasiu, combustibil, culoarea caroseriei, tipul tapiţeriei şi dotările iniţiale. Ulterior, acesta este folosit pentru înregistrarea reviziilor, a inspecţiilor tehnice, a accidentelor rutiere şi a tranzacţionărilor.

De de este important raportul VIN?

Raportul VIN este practic o unealtă care te ajută să cumperi o maşină rulată cunoscând istoricul complet. În același timp te protejează. Solicitând acest raport afli dacă maşina pe care dorești să o achiziţionezi este sau nu înregistrată ca fiind furată, deci nu vei avea surprize neplăcute ulterior.

Verificarea numărului VIN, te ajută să cunoşti şi starea efectivă a maşinii. Dacă aceasta a fost sau nu implicată  în evenimente rutiere, majore sau minore, dar şi numărul de kilometrii reali. myfreevin.com este un instrument indispendabil care îți permite să cunoşti detalii importante cu privire la starea autovehiculului. Practic un astfel de site te protejează de înşelătoriile samsarilor şi de persoanele rău intenționate şi îţi oferă posibilitatea de a  achiziţiona mașina care ţi se potriveşte.

cars in the showroom at the exhibition.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here