Ritmul de zi cu zi al vieţii noastre supune organismul la eforturi majore. Acesta încearcă să facă faţă tuturor provocărilor, păstrându-ne echilibrul atât emoţional, cât şi fizic. Alimentaţia, poluarea, stresul, sedentarismul, şocurile emoţionale, toate acestea converg spre dezechilibrarea noastră atât organică, cât şi psihică.
Din acest motiv, este foarte important să descoperim cele mai bune căi prin care putem interveni asupra factorilor care tind să ne perturbe buna funcţionare, punându-ne sănătatea în pericol.
Ce înseamnă un produs bio
Un produs va fi considerat bio atunci când solul pe care s-a dezvoltat materia primă sau elementele componente a fost ferit de orice tip de substanţă chimică timp de câţiva ani, înainte de a se demara producţia.
Pentru obţinerea materiei prime a unui aliment bio este interzisă apelarea la fertilizatorii chimici, la conservanţi, pesticide, aditivi alimentari sau potenţiatori de gust. De asemenea, un produs bio nu conţine materie primă modificată genetic.
În obţinerea unui produs bio nu este permisă iradierea. Lista produselor bio care au rolul de a ne furniza un aliment sau o băutură cu proprietățile organoleptice şi cu structura nemodificate este foarte extinsă.
Aici se încadrează cu succes ceaiurile bio, naturale şi organice, o sursă inepuizabilă şi delicioasă de sănătate şi echilibru. Cei care aleg să se bucure de beneficiile ceaiurilor naturale, trebuie să ştie că proprietăţile plantelor sunt uimitoare, având capacitatea de a ameliora şi chiar vindeca o serie de afecţiuni, precum şi de a preveni instalarea dezechilibrelor la nivel organic şi psihic.
Un ceai relaxant va influenţa starea psihică, fără efecte adverse, iar un ceai pentru energie va furniza organismului imboldul de care are nevoie pentru a funcţiona la un nivel normal, înlăturând starea de oboseală, somnolenţă sau apatie.
Beneficiile ceaiurilor bio şi naturale
Ceaiurile naturale sunt caracterizate prin diversitate. Un anumit tip de ceai de plante nu este produs neapărat dintr-o singură plantă, ci poate fi un mix între rădăcini, frunze sau flori provenite de la diferite specii de plante.
Ceaiurile de plante conţin o serie de nutrienţi, precum: potasiu, fosfor, magneziu, sodiu sau zinc, elemente cu rol important în buna funcţionare a organismului uman. Consumul ceaiurilor organice oferă o serie de beneficii care nu pot fi ignorate.
Printr-un consum moderat şi controlat de ceai pentru detoxifierea organismului, se poate ţine sub control greutatea corporală, sistemul digestiv şi sănătatea acestuia. Ceaiul organic poate influenţa în bine sănătatea sistemului cardiovascular, consumul de ceai verde asigurând scăderea nivelului de colesterol şi menţinând tensiunea arterială în limitele normale.
De asemenea, ceaiul organic poate ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, reducând riscul de apariţie a diabetului.
Astfel, ceaiurile bio, naturale şi organice aduc un aport semnificativ de nutrienţi care au rolul de a păstra echilibrul organismului, ajutând la buna funcţionare a organelor interne. Ceaiul bio asigură organismului polifenolii și antioxidanţii atât de necesari în neutralizarea acţiunii radicalilor liberi.
Starea emoţională şi psihică va fi influenţată în bine prin consumul echilibrat de ceai relaxant, iar cafeina din ceaiul pentru energie va susţine organismul şi psihicul în efectuarea tuturor activităților de peste zi, acţionând şi la nivelul activităţii cerebrale.
Ce măsuri impune consumul de ceaiuri naturale
Gama de ceaiuri de plante este foarte complexă, astfel că fiecare poate descoperi varianta cea mai bună de ceai bio, adaptată nevoilor sale şi cerinţelor organismului. Însă, este foarte important să se ţină cont de indicaţiile specificate pe ambalajele produselor, să se cunoască toate ingredientele în cazul persoanelor cu fond alergic accentuat, dar şi să se evite excesul sau prepararea incorectă.
De asemenea, urmarea oricărui tratament medicamentos impune atenţie. Atunci când se optează pentru consumul ceaiurilor de plante, va fi înştiinţat medicul curant, acesta fiind cel care poate permite sau nu combinarea medicamentelor cu plantele din componenţa ceaiului.