Ce-ar face un strain in Bacau?

0

Sa incercam sa facem un mic exercitiu de gandire si de meditatie asupra ceea ce inseamna a fi nou venit in Bacau, despre ceea ce inseamna prima impresie, primul contact cu oamenii si mai ales despre oportunitatile si locurile unde un turist s-ar putea simti bine. Deci ce ar putea face un nou venit in orasul Bacau? Unde ar putea merge el pentru a se simti bine sau din contra, care ar putea fi elementele ce arunca o lumina proasta asupra orasului?

E dimineata, e devreme si vrem sa incepem sa cunoastem orasul printr-o plimbare. Mare greseala! In aceasta perioada oriunde am merge, pe oriunde am dori sa ne plimbam o sa dam de gropi, de muncitori si de imensele lor utilaje. Centrul e in lucru, strazile secundare la fel, parcul Cancicov e varza, insula e acoperita de buruiana deci, in concluzie momentan orasul Bacau o ca dupa bambardamente si nimeni nu doreste sa se plimbe pe strazile lui.

Sa spunem ca personajul nostru e un mare iubitor al sporturilor. S-ar putea sa doreasca sa joace tennis, fotbal sau sa inoate. Sa spunem ca din acest punct de vedere orasul nostru e suficient de bine dotat pentru a satisface cerintele medii ale  unui strain. Bazinul olimpic, sala sporturilor, numeroasele sali de fitness, piscinele si terenurile in aer liber ar putea fi printre singurile lucruri bune facute de autoritati sau de micii intreprinzatori ai acestui oras. De altfel, daca ar sta cineva sa se gandeasca bine, orasul acesta nu duce lipsa de locuri unde sa fie antrenati si indrumati mari campioni, acest oras duce lipsa de indivizi cu aspiratii inalte care sa nu doreasca sa parvina.

Timpul a zburat si deja incepe sa se faca seara. In functie de dorinta dar si de ce zi a saptamanii este, individual nostru poate petrece cateva momente de calitate la teatru, ateneu sau chiar la cinema. Apoi se poate relaxa la o terasa alaturi de noii prieteni si desigur poate incheia ziua in unul din numeroasele cluburi ce-si desfasoara activitatea la noi in oras.

Ofertant sau nu, iata ca Bacaul poate oferi o serie de servicii oricarui strain dornic sa inchida ochii la lucrarile permanente ce se desfasoara pe strazile orasului, la haitele de caini, la iluminarea ce functioneaza doar pe o parte a strazii, la gropile din asfalt, la mizerie si ignoranta.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.