Ce a scris fostul viceprimar Șuștac în demisie: „Înaintez această demisie din motive de sănătate”

0

Consiliul Local (CL) Bacău va lua act în ședința extraordinară de vineri, 20 iunie, de demisia viceprimarului Mihai Șuștac. Pe 29 mai, acesta a depus la sediul Primăriei Bacău demisia din funcția de vice, pe fondul unor disensiuni acutizate cu primarul Romeo Stavarache. 

Demisie SustacȘuștac a invocat motive de sănătate în susținerea demisiei, solicitând eliberarea din funcție începând cu 30 mai, a doua zi după depunerea documentului la sediul Primăriei.

Demisia viceprimarului devenise o chestiune de timp, în condițiile în care relațiile acestuia cu primarul în funcție, Romeo Stavarache, se răciseră evident, pe fondul unui imens scandal pornit de la un denunț la DNA efectuat de Șuștac în urmă cu aproximativ o lună.

Sărac în explicații, fostul viceprimar a declarat că intenționează să rămână consilier local PNL. În cursul acestei săptămâni, primarul Stavarache a pus capăt speculațiilor declarând că viitorul viceprimar va fi tot un liberal. Două nume au făcut deja carieră în mediul administrativ: eternul Ilie Bîrzu, veșnic candidat la diverse funcții de rezonanță, dar și tânăra speranță Laurențiu Novac Diaconu, cadru didactic al Universității „George Bacovia”.

După un scandal în cadrul unei ședințe a Biroului Politic al PNL Bacău, numele lui Bîrzu pare să fi căzut în dizgrație, colegii liberali nefiind de acord cu nominalizarea sa la funcția de viceprimar, deși aceasta fusese propusă chiar de primarul Romeo Stavarache, șeful PNL Bacău. Până la sfârșitul lui iunie, este de așteptat ca municipiul Bacău să aibă o formulă completă la conducere.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.