Ce a confiscat FBI din buncărul deținut, în SUA, de evazioniștii băcăuani Radu și Diana Nemeș

0

Geci şi cizme din piele de şarpe, zeci de arme, kilograme de aur, zeci de poşete de lux, zeci de tablete iPad, pocale din argint masiv. Autorităţile americane au confiscat toate aceste bunuri din buncărul pe care soţii Radu şi Diana Nemeş îl foloseau în statul Washington din SUA, înainte de a fi extrădaţi în România, în mai. Cei doi sunt acuzaţi de evaziune din afaceri cu motorină, aducând statului român un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, scrie Adevărul.ro. 

buncar nemes suaDupă arestarea soţilor Diana Nemeş şi Radu Nemeş de FBI, la jumătatea lunii martie, şi extrădarea lor în România, în mai, agenţii federali americani au pătruns în buncărul pe care aceştia l-au folosit pentru a depozita numeroase bunuri de valoare.

Poliţiştii au confiscat haine de lux, veselă din argint, mai multe kilograme de aur sub formă de monede, cel puţin 12 arme.

Câteva dintre bunurile confiscate de americani de pe domeniul din Washington al soţilor Nemeş:

– 3,2 kilograme de aur, sub formă de 113 monede a câte o uncie (28,35 grame)

– şapte vehicule, printre care un Land Rover din 2010 şi un Mercedes Benz S600 din 2003

– 21 de cutii cu monede de argint, alături de alte 256 de monede de argint – greutate totală necunoscută

– 25 de monede de argint de un dolar (709 grame)

– 50 de medalioane de argint, mai multe alte monede tot de argint

– haine de lux, printre care şi pantaloni Gucci pentru copii

– 31 de geci de piele, printre care şi un costum bărbătesc din catifea, marca Versace, şi o haină de damă făcută din blană de nurcă şi piele de şarpe

– 43 de perechi de încălţăminte, printre care şi o pereche de cizme stil cowboy, din piele de crocodil

– 26 de genţi şi poşete de lux

– 115 ceasuri şi bijuterii

– 12 arme, printre care o puşcă stil AR-15 şi una de calibru 22

– şase televizoare şi 10 iPaduri

– statui Micky şi Minnie Mouse sculptate din cristal Swarovski

– două pocale din argint masiv, în formă de capete de cai

– 89.000 de dolari din conturi bancare

Prejudiciul suferit de statul român ca urmare a evaziunii comise în afacerile cu motorină pentru care este acuzat Nemeş se ridică la aproximativ 56 de milioane de euro. Totodată, cei doi sunt acuzaţi şi că au folosit banii negri obţinuţi din vânzarea de motorină prin firme-fantomă pentru a-şi cumpăra mai multe proprietăţi imobiliare în SUA, folosindu-se de alte societăţi-paravan înregistrate în statul american Washington.

Protejați de Blejnar

Gruparea infractionala condusa de sotii Radu si Diana Nemes a beneficiat de protectie din partea unor functionari cu putere de decizie din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, printre care se afla si Sorin Blejnar, se arata intr-un rechizitoriu al DNA, citat de Agerpres. In rechizitoriul DNA prin care fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis recent in judecata, procurorii detaliaza modul in care Blejnar si alti inalti functionari au protejat gruparea lui Nemes.

“Blejnar Sorin, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Comanita Viorel, vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, si Secareanu Florin, ofiter in cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, au sprijinit activitatea grupului, garantandu-i protectia in virtutea functiilor pe care le detineau. Inculpatii cunosteau activitatea gruparii si au participat in mod repetat la intalniri cu liderii acesteia, insa nu si-au exercitat atributiile pentru a stopa fraudarea bugetului, folosind in schimb informatiile pe care le detineau si pozitia pe care o aveau pentru a sprijini functionarea mecanismului evazionist”, se arata in rechizitoriul DNA. 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.