CCR: Poliția poate folosi aparate din mașini neinscripționate şi ascunse

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Legea privind amplasarea radarelor pe vehiculele politiei pe drumurile publice a fost declarata partial neconstitutionala de CCR. Judecatorii au admis partial sesizarea presedintelui Iohannis.

Modificarile Codului rutier, prin care Politiei ii era interzis sa utilizeze dispozitivele de masurare a vitezei din autovehicule care nu au inscrisurile Politiei si nu sunt amplasate in locuri vizibile, au fost respinse de judecatori.

CCR respinge a doua oara modificarile aduse Codului rutier in privinta obligativitatii Politiei de a instala radarele exclusiv pe masini inscriptionate si amplasate la vedere.

Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a decis sa admita obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca „articolul unic [cu referire la alin.(3) si (4) si la eliminarea fostului alineat (12)] din Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice este neconstitutional”.

De asemenea, judecatorii au respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate formulata privind „articolul unic [cu referire la eliminarea fostului alineat (5)] din Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice este constitutional in raport cu criticile formulate”.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here