CCR: Legea cartelelor pre-pay este neconstituțională

Curtea Constituțională a decis astăzi că legea cartelelor pre-pay este neconstituțională. În urmă cu două luni, Avocatul Poporului a atacat această lege la CCR pe raţiuni legate, între altele, de ocrotirea vieții intime şi de faptul că actul normativ nu ar reglementa criteriile obiective de stabillire a duratei stocării datelor cu caracter personal.

Curtea Constituţională a constatat că dispozițiile legii nu au un caracter precis și previzibil, iar modalitatea prin care sunt obținute și stocate datele necesare pentru identificarea utilizatorilor serviciilor de cartele preplătite, respectiv a utilizatorilor conectați la puncte de acces la internet, nu reglementează garanții suficiente care să permită asigurarea unei protecții eficiente a datelor cu caracter personal față de riscurile de abuz precum și față de orice accesare și utilizare ilicită a acestor date.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO: Bataie intr-un club din Bacau. Un barbat a murit, dupa ce a fost lovit cu o sticla
Articolul urmatorMotivarea instanței în „dosarul ICA”: Voiculescu și-a exercitat influența politică pentru a obține acțiunile ICA „la preț de garsonieră de periferie”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.