Caz deosebit la Maternitatea din Bacău. O femeie a născut pentru a 12-a oară, prin cezariană

1

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI neonatologie.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană”, au transmis reprezentanții SJU Bacău. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău.

Vești bune și pentru pacientele cu patologie ginecologică sau infertilitate

De curând, a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică.

„Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator.” – conform SJU Bacău

Pentru chirurgii ginecologi avantajele sunt: vizualizare mai bună a structurilor intraoperatorii, hemostaza mai eficientă, durata redusă a intervențiilor chirurgicale, accesul la o metodă modernă de efectuare a intervențiilor chirurgicale cu beneficii certe pentru paciente.

Întâlniri între moașe și viitoarele mămici, organizate de SJU Bacău

Miercuri, 6 martie 2024, au început în Amfiteatrul Maternității întâlnirile moașelor licențiate din Maternitate cu viitoarele mămici, gravide internate în cele două secții obstetrică-ginecologie dar și cu gravide aflate în supraveghere obstetricală care urmează să nască în următoarea perioadă.

„S-au discutat teme precum travaliul, nașterea, bagajul pentru spital, cu dorința de a încuraja viitoarele mămici să opteze pentru nașterea naturală cu încredere și curaj.” – informează SJU Bacău

Întâlnirile vor continua pe tot parcursul anului, următoarea fiind programată pe 28.03.2024 ora 14:00.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.