Cauciucurile de iarna , obligatorii de la 1 noiembrie


Cauciucurile de iarna au devenit obligatorii. De la 1 noimebrie 2011 , posesorii de autoturisme sunt obligati sa aiba masinile echipate cu cauciucuri de iarna. Nu sunt acceptate nici cele de vara nici cele „all seasons” , pentru toate anotimpurile. Anvelopele de iarna sunt special construite pentru a oferi o aderenta adecvanta atunci cand temperatura de afara a scazut sub 7 grade sau atunci cand carosabilul este acoperit cu zapada , gheata sau polei. Cauciucurile de iarna se identifica printr-un „fulg de nea” si  „o creasta alpina” , simboluri tiparite pe toate anvelopele.

Cu toate acestea legea spune clar ca soferii care vor circula dupa 1 noimebrie cu cauciucuri de vara vor fi amendati doar daca pe carosabil exista zapada, gheata sau polei.

„28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna”

„autovehiculul nu este dotat, la circulatia pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, cu anvelope de iarna”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.