Câți bani cheltuiesc românii la “păcănele”

0

Cu un venit mediu lunar de 287 de euro,  jucătorul la “păcănele” alocă 18 euro pentru jocurile de noroc.
În aceste condiții, românii pierd zilnic, peste 1 milion de euro la jocurile de tip slot-machine.

„Păcănele“ şi pariurile în cotă fixă au generat în 2012, în mod direct sau indirect, 709 milioane de euro din PIB-ul României, arată datele PwC România, citate de capital.ro. Din această sumă,  contribuţia la bugetul de stat ajunge la 333 milioane euro sub formă de taxe şi impozite. Astfel, suma pierdută, anual, de români la păcănele se ridică la 400 – 450 milioane euro, iar studiul PwC estimează că, în momentul de faţă, în România sunt funcţionale 57.000 de aparate.

În sălile de joc, cu mai mult de 15 aparate și care generează 51% din venitul brut al pieţei jocurilor de tip slot-machines,  fiecare aparat produce 1.000 de euro pe lună, echivalentul a două salarii medii. Și asta în timp ce în baruri şi în alte spaţii mai mici, cu câte 3- 5 aparate, se realizează 33% din valoarea pieței și  aduc în medie câte 400 de euro pe lună.

Dacă ar fi să ne luăm după densitatea aparatelor la mia de locuitori, cel mai mult se pariază în Bucureşti, Constanţa şi Argeş. Totuşi, cu un venit brut (GGR) din jocuri de tip slot-machine per capita de 21 de euro, România este încă departe de media europeană de 36 de euro per capita.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.