Câți bani au cheltuit instituțiile publice pe mașini noi în 2012


Instituțiile publice au achiziționat anul trecut autovehicule noi în valoarea de peste 89 milioane de lei, se arată într-un studiu realizat de siteul licitatia.ro.

Banca Națională, Curtea de Conturi, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicatii, Poliția Locală Iasi, Autoritatea Navală Română sau Inspectoratul General pentru Imigrări se numără printre instituțiile care au cumpărat autovehicule noi anul trecut.

Astfel, potrivit calculelor licitatia.ro, anul trecut au fost achiziționate un număr total de 976 de autovehicule, iar valoarea medie a unui autovehicul a fost de 91.248 lei.

Pentru instituțiile din București și Ilfov au fost achiziționate peste jumătate dintre autovehicule, cu un număr 515 mașini. La polul opus, se clasifică județele Brăila, Covasna și Vaslui, unde autoritățile publice au solicitat oferte pentru achiziția a câte unui autovehicul.

În județele Arad, Giurgiu, Gorj, Neamț, Sălaj și Satu Mare nu au fost înregistrate atribuiri de contracte de achiziție publică pentru autoturisme noi.

Top 10 județe după numărul de autovehicule achiziționate de instituțiile publice:

1. București și Ilfov – 515 autovehicule
2.Mureș – 87
3.Constanța – 60
4. Timiș – 35
5. Olt – 29
6.Argeș – 25
7.Dolj -23
8.Cluj -20
9.Sibiu – 19
10.Caraș-Severin -16

Sursa: yahoo.com

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.