Cati bani a decontat Guvernul pentru masa si cazarea cetatenilor ucraineni in judetul Bacau


In perioada aprilie – iunie, Guvernul a decontat aproximativ 108 milioane de lei pentru cazarea si masa cetatenilor ucraineni. Din aceasta suma, 87 milioane sunt bani decontati catre persoane fizice iar restul catre persoane juridice.

Cei care încasează bani pentru cazarea ucrainenilor – până la 2.100 de lei pe lună pentru fiecare persoană – nu trebuie să îi declare la ANAF și nici nu au obligații de plată, aspect care a făcut această activitate extrem de atractivă în detrimentul veniturilor clasice din chirii, unde veniturile sunt mai mici și există obligații fiscale.

Lider în ce privește sumele decontate de persoane fizice este București-Ilfov – cu 18,4 milioane lei, Constanța – cu 10,6 milioane lei, urmate de Suceava – 6,85 milioane lei, Cluj – 5,61 milioane lei și Sibiu – 4,9 milioane lei.

In judetul Bacau s-au decontat 1.350.000 lei ( 270.000 euro), astfel : in aprilie 65.000 lei, in mai – 633.000 lei si in iunie – 652.000 lei.

Sumele pe care le primesc de la autorități persoanele care găzduiesc cetățeni ucraineni, respectiv 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană și 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare, reprezintă cheltuieli decontate și nu un venit pentru care cei care îl încasează.

Citeste articolul integral pe Profit.ro.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.