Cati bacauani s-au vaccinat antigripal


DSP Bacau a anuntat ca in saptamana 3-9 ianuarie, au fost depistate, la nivelul judetului Bacau, 1121 persoane cu afectiuni respiratorii.

Ministerul Sanatatii a trimis catre Bacau un numar total de 55.395 de doze de vaccin gripal, din care până în data de 11.01.2022 au fost vaccinate 37.980 de persoane.

„În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

O persoană care s-a vaccinat anti-COVID și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal. Mentionam ca respectarea regulilor de igienă, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun,  folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, utilizarea măștilor de protecție în locuri aglomerate și spații închise sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.” a transmis DSP Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.