Cati bacauani au pierdut ajutorul social dupa ce au obtinut venituri din jocuri de noroc

0

Bacauanii sunt cunoscuti drept impatimiti ai jocurilor de noroc. Daca ne uitam in Municipiul Bacau, la fiecare scara de boc gasim cate o casa de pariuri cu „pacanele”.

Unii dintre acestia obtind si castiguri din jocurile de noroc, insa le ascund de autoritatile statului. Daca o persoana are ajutor social de la stat, nu mai are voie sa obtina si venituri din alte surse sau sa aiba bani in cont.  Pe 31 ianuarie 2020, 9155 de familii/persoane erau inregistrate ca beneficiari de ajutor social in judetul Bacau.

In perioada 2016 -2018, 126 de bacauani au fost depistati ca obtineau venituri din jocuri de noroc si in acelasi timp ajutor social de la stat. Daca in 2016 au fost depistati doar 26, in 2018, 63 de bacauani au obtinut concomitent venituri din jocuri de noroc si ajutor social.

Pentru persoanele identificate s-au emis decizii privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de ajutor social.

„Agentia Judetean pentru Plati si Inspectie Sociala Bacau ( AJPIS ) a mai emis decizii privind recuperarea sumelor incasate necuvenit pentru persoanele care au obtinut venituri si nu le-au declarat, precum si pentru persoanele care detin depozite bancare mai mari de 3.000 lei. In perioada 2016 -2018 – au fost identificate 992 astfel de persoane.” ne-a tranmis directorul executiv AJPIS, Teodor Agachi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.