Cate persoane vad postarile de pe paginile de Facebook – Studiu de caz: I Love Bacau

0

Cea mai mare comunitate online de bacauani, pagina I Love Bacau,a ajuns la 42.000 de like-uri. Cu aceasta ocazie, ne-am hotarat sa va aratam cate persoane vad postarile noastre. De cateva zile circula un articol al revistei Time ( http://ti.me/1glxX7v ) in care se spune ca postarile de pe paginile de Facebook sunt vazute de maxim 6 % din fani.

In poza de mai jos puteti vedea poze, video si un link, distribuite la diverse ore pe pagina I Love Bacau. Fiecare postare a fost vazuta in medie de 15.600 de bacauani. Cifra reprezinta 37% din numarul total de fani – 42.000. Este adevarat ca cei 15.600 de utilizatori de Facebook nu sunt neaparat fani ai paginii noastre, dar in final pe noi ne intereseaza rezultatul : cate persoane au vazut postarea noastra.

postari_ilovebacau

Un video postat pe pagina noastra, a fost vazut de 31.300 de bacauani, reprezentand 74% din fanii nostri. Filmul a fost postat duminica seara si are ~800 like-uri si 50 share-uri.

virala_batran

Cu siguranta, postarile nu mai ajung la acelasi numar de utilizatori ca la inceputul Facebook-ului, pentru ca scopul lor, este ca noi, administratorii de pagini, sa bagam bani in promovarea postarilor pentru a avea un reach cat mai mare. Facebook si-a dat seama ca reclamele afisate in partea dreapta nu au acelasi impact ca postarile si ca utilizatorii nu intra pe FB sa dea click pe reclame. Companiile nu cumpara reclame , iar singurul mod ca Facebook sa faca bani  este plata postarilor.

O alta chestie, mult discutata si catalogata ca incorecta, ar fi ca platim de doua ori pentru acelasi lucru –   o data pentru atragerea fanilor pe pagina , iar a doua oara pentru ca acesti fani sa vada postarea.

In concluzie, daca nu aveti un buget pentru a investi in fani/postari sau pur si simplu nu vreti sa platiti  „pentru ca Facebook e gratis”, aveti la indemana alte metode pentru ca postarile voastre sa fie vazute de mai multi fani : continut de calitate,  interactiune cu userii si targetarea postarilor in functie de dorintele fanilor.

 

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.