Cate imobile se mai vand in Bacau, cu un razboi la granita


Piata imobiliara din Bacau a avut o crestere semnificativa in luna februarie, comparativ cu aceeasi luna a anului 2021. Dupa renuntarea la restrictii, numarul de imobile vandute a crescut luna trecuta.

De la 239 imobile vandute in februarie 2021 in Municipiul Bacau, numarul a ajuns la 312 in februarie 2022 – o crestere de 30%. Chiar daca razboiul a inceput la finalul lunii februarie, nu s-au vazut inca scaderi semnificative in raportul pe luna februarie. La nivelul judetului Bacau, de la 718 imobile vandute in februarie 2021 – numarul a crescut la 965 in februarie 2022 ( crestere de 34%).

Totusi, din luna martie, interesul pentru achizitia de imobile a scazut brusc din cauza razboiului si a perioadei de criza prin care trece intreaga Europa. Conform unei declaratii facuta de Sorin Greu, vicepresedinte al Federatiei Societăților din Construcții (FPSC), scaderea de interes a cumparatorilor a fost chiar si de 70% :

În ultimele două săptămâni se simte o scădere a interesului pentru achiziţii de apartamente. Noi am constatat chiar scăderea cu aproape 70% a accesărilor de pe site-urile dezvoltatorilor. Sunt anumite bănci care au oprit finanţările. Din câte ştim noi, Libra Bank a oprit deja finanţările în sectorul imobiliar şi cumpărătorul final e momentan în aşteptare, să vedem ce se întâmplă cu această situaţie din Ucraina şi Rusia, a afirmat Sorin Greu pentru bugetul.ro, pe 14 martie

Situatia din imobiliare este foarte complicata – cererea s-a micsorat, creditele se acorda mai greu, cu un avans mai mare si cu rate mai costisitoare. Pe de alta parte, pretul materialelor de constructie a crescut semnificativ, ceea ce va face aproape imposibila o scadere a preturilor in urmatoarele 3-6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.