Cate imobile s-au vandut, in luna mai, in Bacau


Peste trei sferturi din banci se astapta ca pretul imobilelor sa ramana la acelasi nivel, in aceasta vara, iar o banca din 5 considera ca preturile vor scade – arata un raport publicat de Banca Nationala. Una din explicatii ar putea fi cresterea ROBOR si IRCC care mareste considerabil creditele, astfel ca cererea s-ar putea diminua.

Unii dezvoltatori imobiliari se gandesc sa opreasca constructiile din cauza costurilor foarte mari dar si din cauza unor factori externi precum : inflatie, crestere dobanda, incertitudine economica, razboi etc. Creditele imobiliare erau de 21 miliarde lei in 2008, iar acum au ajuns la 100 de miliarde.

In judetul Bacau, preturile la imobiliare nu au suferit modificari importante. In luna mai, in Municipiul Bacau s-au tranzactionat 348 de imobile, iar la nivelul judetului – 1240 de imobile. Numarul de tranzactii este comparabil cu aceeasi perioada a anului 2021.

Numărul de credite ”Noua Casă”, cândva un motor al creditării ipotecare în România, s-a înjumătățit în acest an, potrivit datelor furnizate de Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) (sursa)

foto: Iulian Radu
foto: Iulian Radu

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.