Catalin Grigoriu (Moldova Farming) : Valentin Ivancea va reuși să pună cu adevărat municipiul Bacău pe harta României

12

Catalin Grigoriu – omul de afaceri bacauan care conduce Moldova Farming alaturi de fratii Paval de la Dedeman – a acordat un interviu pentru ziarul Evenimentul Zilei, in care a vorbit despre zona economica si politica din judetul Bacau.

Economist de profesie, absolvent al specializării Finanțe, la o universitate din Montreal, Canada, Cătălin Grigoriu este un tânăr fermier care administrează peste 6500 ha de teren. Prin intermediul Moldova Farming este furnizor de inputuri la scară națională. Este asociat în afaceri cu frații Pavăl, fondatorii Dedeman, cu care de altfel este și rudă.

Romania trece anul acesta prin patru randuri de alegeri, iar Catalin Grigoriu a explicat care sunt optiunile sale de vot, catalogat ca fiind un om de dreapta:

Business-ul este o permanentă provocare mai ales când activezi în agricultură si comerț, dar dupa 23 de ani de antreprenoriat suntem căliti si pregătiți să luptăm cu seceta, sa facem față perioadelor inflaționiste, schimbarilor legislative și fiscale, consecințelor războiului din Ucraina care ne afecteaza atât fluxul de aprovizionare cât și desfacerea. Și, da, de 2 ani sunt oarecum mutat în București pentru a-mi susține băietii care dau Bacalaureatul (A level) și un fel de treaptă a II-a de pe timpuri – IGCSE în sistemul britanic.” a precizat Grigoriu

Dle Grigoriu, deși sunteți o persoană discretă, fără manifestări în zona politică, am dori să aflăm, având în vedere calitatea de om de afaceri, persoană ancorată în realitate, dinamică, care este opinia dumneavoastră despre faptul că românii nu dovedesc o mare apetență pentru a participa la vot?

Este firească aceasta apatie! În atâtia ani de la Revoluție, am văzut toate alianțele și combinațiile politice indiferent de ideologie, aceleași asfaltari cu o lună înainte de alegeri, traseim politic, multe așteptări înșelate. Deci este normală o relativă apatie a alegatorilor…pe de altă parte însă această cuplare a localelor cu europarlamentarele determină o prezență destul de bună la vot, de aproape 50%, după cum arată datele sondajelor, ceea ce e un lucru bun.

„Felicit PNL Bacău pentru decizia de a-l susține pe Ivancea la primărie” – Catalin Grigoriu

 • În municipiul Bacău se întâmplă un fenomen interesant: cunoscut ca fiind un oraș cu veleități de dreapta, băcăuanii au o ofertă de candidat din partea coaliției PSD-PNL în persoana social-democratului Valentin Ivancea. La rândul dumneavoastră sunteți un om de afaceri, un om de dreapta, poate o persoană care are un astfel de profil să voteze un candidat care se revendică din zona de stânga?

În calitate de antreprenor, cu o vechime de peste 24 de ani si care nu a lucrat niciodata cu statul și nici nu intentionez să fac acest lucru, este evident ca vederile mele sunt 100% de dreapta. Printre altele, eu cred în eficientizarea tuturor proceselor din cadrul fiecarei activități sau instituții, în remunerare pe baza de criterii de performantă, într-un aparat de stat suplu si eficient etc.

In ceea ce-l priveste pe domnul Ivancea, reprezentantul PSD din coalitia PSD – PNL, îl cunosc de 20 de ani și pot afirma în maxima cunostintă de cauză ca este pe de o parte mai mult un administrator decat un om politic, iar pe de altă parte, manifesta prin deciziile pe care le ia un management care include măsuri și principii de dreapta. Din acest punct de vedere, Valentin Ivancea este convingător  pentru mine ca antreprenor si felicit sincer PNL Bacău pentru decizia  de a-l susține.” a precizat Catalin Grigoriu

„Municipiul Bacău nu a progressat deloc. În 2024, oamenii încă vorbesc de apă”

 • Cum se vede Bacăul atunci când vă reîntoarceți pe meleagurile natale? Ce vă place și ce vă displace?

Când vin in Bacău îmi place să-mi revăd colegii de la serviciu pe umerii cărora se bazează tot operaționalul ultimilor doi ani de activitate și să-mi revăd prietenii. Dar atât! Bacăul nu a progresat deloc, timpul parcă a stat în loc, simt o atmosferă apăsatoare, văd oameni îngrijorați si nemultumiți. Nu ai unde petrece un timp de calitate împreună cu prietenii sau familia, ne-am învațat să ne mulțumim cu puțin sau cu nimic, și e revoltător când vezi că în 2024 oamenii încă vorbesc de accesul la apă!”

 • Care ar fi mizele cu adevărat importante ale Bacăului, atât ca municipiu, cât și ca județ?

Miza noastră trebuie să fie administrarea performantă, corectă și transparentă, atât a județului cât și a reședintei de județ.Trebuie să atragem fonduri europene și să le investim în orașul si județul nostru: în infrastructură, cultură, divertisment (Stadion, Athletic Park, etc), atragere de investitori. Și trebuie lucrat cu adevarat în ECHIPĂ! Nu doar echipa din cadrul aceluiași partid, cât si în echipe transpartinice! Trebuie sa ne oprim din lupta asta politică prin care partidele își blochează reciproc proiectele destinate băcăuanilor ca să aibă “munitie” pentru următoarele alegeri. Trebuie să renunțăm în a mai fi oameni mici puși pe bârfe, glume electorale, înțepături, că doar nu suntem la un teatru ieftin si prost.

Eu apreciez mai mult administratorii de bugete locale/judetene decât oamenii politici care vizeaza doar interesul politic. Deși nu-i cunosc personal, nu am cum sa nu-i remarc pe domnul Bolojan care transformat Oradea si judetul Bihor, pe Emil Boc care a schimbat din temelii Clujul si ma bucur mult să văd ca domnul Ivancea a început cu dreptul administrarea Consiliului Județean Bacău, după același format ca cei mai sus mentionați. Personal, cred ca va reusi să pună si municipiul Bacău cu adevarat pe harta României.” a precizat Grigoriu in interviul EVZ.ro

Intreg interviul aici.

12 COMENTARII

 1. daaa,exact cum a pus benea pe harta orasul si judetul…a fugarit totii investorii straini la vecini si noi am ramas cu comert de bazar si depopulare.

 2. Aceste proiecte ale lui Ivancea sunt bune, dar nu ajută cu nimic stoparea declinului economic al județului. Bacău continuă să se depopuleze, având salariu mediu din ce în ce mai aproape de Vaslui. Ivancea nu a făcut nici o investiție serioasă pt dezvoltarea și crearea de locuri de muncă. Numai poze și manipulare, care în municipiul Bacău unde oamenii sunt informați, nu prea ține. Apoi, la SJU Bacău serviciile medicale sunt execrabile, și-a pus directori mediocri, după criterii de el știute. Apoi a adus și numit directori mediocri din alte județe, deși în Bacău erau concurenți net superiori, acum vine și cere votul. Bacăul plătește cel mai mare preț la apă din țară, unde Ivancea este șeful.
  Dacă ne uităm în spate, Ivancea nu are nici o realizare personală sau profesională, nimic, a fost pus de partid la CJ Bacău.
  Ivancea este tot un Necula, numit de psd, de același om, după aceleași criterii.

  • Sincer,cand vad postacii lu viziteu ma ia rasul.O sa pierd cateva secunde sa-ti raspund,poate iesi din ceata.
   1.Ivancea are mai multe proiecte in Municipiul Bacau decat are Viziteu cu tot cu cele ale lui Necula
   2.Ivancea face parc Atheltic, Biblioteca,Ateneu,Muzeu,Spital,Casa Alecsandri. Zi-mi 3 proiecte marca Viziteu (in afara de demolari)
   3.Ivancea nu angajeaza doctori din alte judete,acei doctori se prezinta la concurs.Daca tu crezi ca sunt doctori in Bacau si nu-i angajeaza Ivancea, esti rau intentionat si arunci fake-uri.
   4.Ivancea a performant atat ca subprefect,prefect si presedinte CJ, dpdv administrativ.Nu e politician, asta e clar.A adus mil de euro in judet, zeci de drumuri, scoli, bani in spitale,heliport,etc. – la ani lumina de Viziteu, care e recomandat doar de cladirea albastra.

 3. ma uit cate conturi fake si pe facebook si aici are usr si toti angajatii aia de la partid bagati in primarie,toata ziua injura pe oricine are alta opinie.din fericire,domnilor,pe 9 iunie scapam de voi.

 4. Da o să pună municipiul Bacău pe harta României exact cum a pus și județul Bacău în 4 ani cât a fost președintele consiliului județean. BACĂUL și MOLDOVA trebuie să scape cât mai repede de PSD.

  • Vad ca esti un postac usrist toata ziua aici pe site,la papucii edilului viziteu,nu vrei sa ne zici ce proiecte a avut domnul primar in mandatul sau?de exemplu,ca a venit in primarie cu 60 de mil euro fonduri ue de la necula pt piste si trafic si nu a finalizat NIMIC? si pierdem bani?asa ca idee,ivancea e 100 de ani in fata

   • Nu sunt useristă chiar deloc , tu ești un pesedist căruia i a mărit Ivancea salariu sau ți a angajat vreo rudă la consiliu județean. Eu spun realitatea, Viziteu nu e perfect, a avut în jur numai lingăi și profitori, a început să scape de ei cam târziu. Ivancea ce a făcut în 4 ani și Psd ul în 34 la conducerea județului??. A făcut angajări cu duiumul, și a mărit sălariile, și a asigurat postul de director adj la spitalul județean în caz că nu iesă primar. Nici cei din jurul lui nu il suportă că e un arogant, ainstaurat dictatură la consiliul județean. Dacă era așa de competent făcea o bibliotecă nouă modernă , nu distrugea un muzeu.

    • Ivancea are 6 proiecte in Municipiul Bacau,care sunt in executie sau urmeaza sa intre in cel mai scurt timp:athletic park,muzeu,biblioteca,ateneu,casa alecsandri si spital.Proiecte facute de Ivancea,cel pe care-l injuri tu.Viziteu cate are?Proiectele lui, in 4 ani, astept argumente nu lozinci.

     • Oare stii cine executa acele contracte ?
      Stii cate talpi pune primariei prin organismele din subordine ?

     • Da proiecte incepute si executate de firmele de constructii ale consiliului. Proiecte incepute asa de ochii lumii, sa fie banii sa le ternine. Ivancea nu are nici un merit, nu sunt ideele lui. Se stie cum fosrte bine cum a facut filmulețe cu șantierele incepute. Isi pune casca, aduce un escavator, nimeni sa nu fie in jurul lui, vorbeste da ordine cum sa se faca poze si sa se filmeze din diferite unghiuri. Ivancea nu e mai curat si sfant fata de Viziteu chiar deloc.. Din pacate degeaba ne contrazicem noi lumea o sa voteze cu cine dorește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.