Cat primesc si cum se deconteaza cheltuielile pentru cazarea si hrana oferita refugiatilor din Ucraina


Primaria Bacau a transmis un comunicat de presa prin care explica procedura prin care cei care cazeaza refugiati din Ucraina isi pot deconta cheltuieli de hrana si cazare:

Persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea după cum urmează:

• 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană;

• 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare.

Persoanele fizice care găzduiesc pe raza municipiului Bacău cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina sunt obligați să anunțe de îndată Direcția de Asistență Socială Bacău la numerele de telefon: 0372 777 859 sau 0372 521 018, pentru a putea beneficia de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea prevăzute la art. 1 alin. (10) din O.U. G. nr. 15/2022.

Pentru a beneficia de decontare, persoanele fizice pot depune în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni, pentru luna precedentă, la Direcția de Asistență Socială Bacău din strada Ștefan cel Mare, nr. 17A sau prin e-mail la refugiati.ucraina@dasbacau.ro, o cerere în care precizează numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care declară aceștia că provin și intervalul de timp pentru care se solicită decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea, însoțită de:

1. o declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere;

2. copia actului de identitate a solicitantului și copii după documentele care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele provenite din zona conflictului armat din Ucraina;

3. un extras de cont, în cazul în care se optează pentru plata sumelor prin virament bancar;

4. declarații din partea persoanelor găzduite cu privire la perioada în care au beneficiat de hrană și cazare la adresa pentru care se solicită decontarea.

Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeași locuință. Cererile depuse după termenul de 3 zile menționat mai sus se vor soluționa în luna următoare.Modelele cererii, declarației pe proprie răspundere și declarației din partea persoanelor găzduite pot fi descărcate de pe site-ul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Bacău secțiunea: http://www.dasbacau.ro/refugiatiucraina.html. Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0372 777 859 sau 0372 521 018 (Biroul Beneficii Sociale).

Comunicat de presa


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAdministratia Viziteu pierde un nou proces cu CRAB
Articolul urmatorBACAU: Au consumat alcool si s-au urcat pe „crucea eroilor”. Acum au ajuns sa ingrijeasca monumentele si sa faca lectii de istorie

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.