Casutele de 25.000 de euro din Piata Tricolorului zac nefolosite. Florarii isi vand marfa la cort, in centrul Bacaului

4

Primaria Bacau a achizitionat 10 casute din lemn, pentru sarbatorile de Craciun ce tocmai au trecut. Pretul a fost de aproximativ 25.000 euro ( 125.000 lei – pentru 10 casute) iar acestea au fost montate in Piata Tricolorului. Administratia a anuntat ca vor ramane acolo si se vor folosi la diverse targuri sau evenimente.

Luna martie era un bun prilej ca Piata Tricolorului sa arate civilizat, iar comerciantii sa-si vanda marfa in casutele amenajate si platite din bani publici. Cu toate astea, florarii si-au montat corturile in centrul piatetei si doar doua casute sunt folosite.

Le-a luat cu 125.000 de lei și le-a trântit în Piața Tricolorului, unde mărțișoarele se vând tot la corturi în loc ca aceste activități economice sezoniere să fie găzduite de căsuțele abia achiziționate. Dezmăț pe bani publici tipic primarului Viziteu și urbanism comercial dezlânat caracteristic pentru mandatul care i se încheie anul acesta.” a precizat viceprimarul Cristian Ghinghes

Licitatia dureaza 45 de zile, insa s-a aprobat si un tarif pe zi

Am cerut un punct de vedere de la Primaria Bacau care ne-a transmis ca desi s-au prezentat 10 comercianti la licitatie, toti au optat pentru aceleasi „doua casute” :

La procedura de licitație organizată în luna februarie au fost adjudecate doar două dintre ele. S-au prezentat 10 comercianți, însă cei mai mulți s-au înscris pentru cele două căsuțe care au fost deschise. Am demarat o nouă procedură dar aceasta durează, conform legii, 45 de zile. Între timp. consiliul local a aprobat și un tarif pe zi pentru atribuirea directă a acestor spații pentru perioade scurte de timp, însă nu am primit până acum cereri pentru cele neocupate.” ne-a transmis Primaria Bacau – prin Andreea Negru, purtator de cuvant


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

4 comentarii

  1. Probabil chiria pe aceste casute reprezenta nu doar recuperarea sumei pe ea ,dar si o taxa de smecher aplicata comerciantului. Si uite asa 125000 de euro au ajuns in contul unui prieten al primarului ori a unui consilier. Pentru ca serviciul la stat inseamna comectarea smecherilor la banul public.Oricum este ultimul an pentru hastagistii biciclisti….

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.