Catalin Voicu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare. Omul de afaceri Marius Locic – 4 ani cu executare; fostul judecator Florin Costiniu si „drumarul” Costel Casuneanu, cate 4 ani cu suspendare


Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat definitiv si irevocabil luni de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la 7 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Instanta suprema a decis sa majoreze pedeapsa din prima instanta cand Voicu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Voicu nu a fost prezent la proces, la ultimul termen, fostul senator internandu-se de urgenta la spital luni dimineata. In dosar, instanta i-a mai condamnat defintiv si irevocabil pe omul de afaceri Marius Locic la 4 ani de inchisoare cu executare, pe fostul judecator Florin Costiniu la 4 ani de inchisoare cu suspendare si pe omul de afaceri Costel Casuneanu la 4 ani de inchisoare tot cu suspendare, relateaza portalul de stiri Hotnews

catalin voicu, mandat sigurantaCompletul de 5 judecatori de la Inalta Curte condus de Livia Doina Stanciu, presedinta Curtii Supreme, a decis luni seara sa il condamne definitiv si irevocabil pe fostul senator PSD Catalin Voicu (foto) la 7 ani de inchsioare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Instanta a decis, practic,  majorarea sentintei date de catre instanta de fond in iunie 2012.
La ultimul termen al recursului desfasurat luni, procurorii DNA au cerut majorarea pedepsei de la 5 la 9 ani de inchisoare cu executare. Completul de cinci judecatori i-a mai condamnat si pe pe omul de afaceri Marius Locic la 4 ani de inchisoare cu executare. Completul de  5 magistrati ai Curtii Supreme a decis condamnarea cu suspendare la cate 4 ani de inchisoare si in cazul fostului judecator de la ICCJ Florin Costiniu, precum si in cazul omului de afaceri Costel Casuneanu.

In prima instanta, omul de afaceri Marius Locic a primit o pedeapsa de 4 ani de inchisoare, fostul presedinte al Sectiei civile a instantei supreme, judecatorul Florin Costiniu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Costel Casuneanu a fost condamnat la patru ani de inchisoare tot cu suspendare. La termenul de luni, fostul senator Voicu nu s-a prezentat, avocatii sai informand instanta ca acesta a fost internat de urgenta la spitaluld e Urgenta. Potrivit aparatorilor, familia a transmis ca Voicu este suspect de cancer la colon.

Avocatii au cerut suspendarea sedintei pentru ca Voicu sa fie prezent si el la ultimul termen si sa poata sa aiba si el un ultim cuvant in dosar, insa instanta a respins cererea. In timpul zilei de luni, purtatorul de cuvant al spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprita a declarat in presa ca fostul senator Voicu nu a fost internat la unitatea medicala. Pe acest aspect s-a bazat si presedinta completului de judecata, Livia Stanciu, cand a refuzat suspendarea sedinte, insa dupa ce s-a anuntat ca sentinta va fi data luni seara, seful spitalului Floreasca, dr. Mircea Beuran a confirmat pentru Agerpres ca Voicu a fost internat luni dimineata pentru ca „a venit cu hemoragie rectală şi cu anemie”. Potrivit lui Beuran, Voicu are si alte suferinte, precum diabet, boala de inima si obezitate.
Lui Voicu i s-a facut rau si in urma cu o luna. A fost luat cu ambulanta de la Inalta Curte si a amanat verdictul cu o luna.

casuneanu - costiniuLa 1 iunie 2012, Costel Căşuneanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru un termen de încercare de şapte ani, după ce a cooperat cu procurorii şi judecătorii, contribuind, prin declaraţiile pe care le-a dat, la aflarea adevărului şi la justa soluţionare a cauzei. Concret, Căşuneanu a demascat limbajul disimulat folosit de Cătălin Voicu în mai multe convorbiri telefonice interceptate.

În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii au susţinut că, în perioada iulie – septembrie 2009, Cătălin Voicu, “prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator”, a primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile-n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Afla mai multe despre decizia Curtii Supreme de AICI

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.