Castigi timp si minimizezi riscurile externalizand – Cum fac corporatiile?

   

Ultimii ani au dus tot mai mult la dezvoltarea serviciilor de outsourcing, de la serviciile de externalizare IT pana la servicii de curatenie. Tot mai multe companii considera ca externalizarea duce la minimizarea riscurilor, castigarea timpului, dar si o reducere a costurilor.

Modelul outsourcing sau de externalizare permite firmelor sa se concentreze mai mult pe domeniul lor de activitate si pe eficientizarea procesului de munca al angajatilor.

Care sunt cele mai comune servicii externalizate?

Printre cele mai comune servicii pentru care companiile colaboreaza cu furnizori externi sunt:

 1. Externalizare IT si marketing. Pentru intreprinderile care nu dispun de un buget foarte mare, colaborarea cu o firma de servicii IT si marketing presupune costuri mai mici si accesul la oameni specializati in domeniu care pot oferi rapid solutii pentru diverse probleme.
 2. Externalizare contabilitate. Ai acces la un nivel mai mare de expertiza si eviti riscul de a ajunge la diferite greseli. De asemenea, dispui de avantajul de a primi consultanta cu privire la anumite schimbari legislative care ar duce la imbunatatirea statutului firmei.
 3. Externalizare resurse umane. Prin externalizarea acestui serviciu reduci riscurile de tip legal, iar firma ta este mereu in regula in functie de reglementarile in vigoare.
 4. Externalizarea serviciilor de curatenie. Contractul cu o firma care ofera servicii de curateniei poate fi mai avantajos din punct de vedere al costurilor decat angajarea personalului in-house.

Care sunt avantajele serviciilor de externalizare IT?

Alegerea de a lucra cu o firma servicii IT care sa asigure buna functionare a afacerii tale online, a echipamentelor sau a datelor tale aduce beneficii importante pentru un business.

Cele mai importante avantaje sunt:

 1. Compania si angajatii tai se pot concentra pe domeniul de activitate de baza, fara sa fie nevoie sa se imparta catre mai multe activitati. Nu te poti ocupa de mai multe activitati la acelasi nivel si sa ai un randament foarte bun. In plus, problemele si cerintele din IT au nevoie de oameni foarte bine pregatiti.
 2. Costuri mai mici. Semnarea unui contract cu o firma servicii IT implica mai putine costuri decat cele implicate de salariul si pregatirea unui angajat.
 3. Acces la oameni pregatiti si resurse tehnologice up to date. IT-ul este un domeniu care cere acces la personal specializat, la informatii, programe si echipamente de ultima tehnologie.
 4. Control si siguranta mai mare asupra datelor si activitatilor de IT.
 5. Furnizorii de servicii IT iti monitorizeaza permanent businessul si intervin la timp pentru identificarea si rezolvarea eventualelor probleme.

Daca ti se potriveste acest model de lucru, dar nu esti convins de beneficiile pe care ti le poate aduce o firma servicii IT atunci poti opta pentru un audit de consultanta IT de la Unity Solutions.

Care sunt principalele activitati de IT incluse in serviciile de externalizare?

Cele doua mari categorii sunt monitorizarea si oferirea solutiilor de securitate si management. Mai exact, poti beneficia de urmatoarele lucruri:

 • Securitate date si detectarea tentativelor de frauda ale hackerilor.
 • Consultanta si expertiza profesionala.
 • Monitorizare infrastructura, management incidente si patch management.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here