Cartofii folositi la chipsurile gigantului PepsiCo – Lay`s provin din Bacau, Brasov si Covasna

0

Divizia de produse snack a corporației americană PepsiCo, care are în funcțiune o fabrica cu o capacitate de 40.000 de tone situată în Popești Leordeni, utilizează cartofi cultivați în proporție de peste 90% pe teritoriul României.

Potrivit economica.net, mai mult de 90% din aproximativ 180 de tone de cartofi procesați în fiecare zi la fabrica PepsiCo din Popești Leordeni, unde corporația americană produce chipsuri precum Lay’s, Doritos, Star, Lay’s Oven pentru piața locală și alte 17 țări, sunt furnizați de către 25 de fermieri din zonele Bacău, Covasna, Brașov și din câteva alte județe. Colectiv, acești fermieri selectați pentru procesare cultivă 1.500 de hectare, dintre care o parte semnificativă beneficiază de sisteme de irigații.

In 2022, Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunta semnarea unui contract semnificativ cu PepsiCo România privind dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsurile Lay’s produse în România. Acesta este cel de-al treilea an de colaborare dintre companie și PepsiCo.

Soiurile de cartofi pentru fabrica PepsiCo sunt aduse special pentru piața locală de procesator.  „Avem fermieri mari în Bacău, Covasna, Brașov și încă câteva județe pe care noi îi ajutăm să se dezvolte și să își crească capacitățile de producție pentru ca noi să putem acoperi cât mai mult din cererea de cartofi”, a declarat  Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans PepsiCo.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.