Care este starea pacientilor raniti grav, in accidentul de ieri, de pe E85. Un tanar si-a pierdut viata

0

Medicii de la SJU Bacau continuă să lupte pentru fiecare dintre victimele care au supraviețuit accidentului petrecut ieri în Hârlesti (comună Filipești). Pacienții au fost transportați de autospecialele Serviciului Județean de Ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Bacău, fiind internați cu multiple contuzii.

În situație critică este o femeie de 24 de ani, soția șoferului decedat, pasageră pe scaunul din față al autoturismului. Pacienta a fost operată de urgență, intrând de două ori în stop cardio-respirator. Acum tânăra se află la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), cu un diagnostic extrem de rezervat. Pacientul minor este internat pe secția ATI Chirurgie Pediatrică, fiind diagnosticat cu policontuzii (hepatică, abdominală) și cu un traumatism la gleznă.

Internat a rămas și tatăl minorului, cu multiple contuzii, inclusiv la nivelul plămânilor. Întrucât a fost activat Planul Roșu de Intervenție, a fost nevoie și de prezența medicului șef al Unitații de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul SJU Bacău, dr. Bogdan Ioan Buda.” au transmis reprezentantii SJU Bacau

Deși eram de serviciu de noapte, ca director de operațiuni salvare medicală, am obligația să mă deplasez la locul accidentului atunci când se activează Planul Roșu de Intervenții. Evident, colegii din tura de zi au fost nevoiți să rămână peste program în locul meu, pregătiți să primească victimele accidentului, mai ales că nu se știa exact câți pacienți ar putea ajunge la noi. Puteau fi zeci, dacă ne gândim că în accident fusese implicat și un autocar cu 20 de ocupanți”, a declarat dr. Bogdan Ioan Buda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.