Care este stadiul fizic al Autostrazii A7 Focsani – Bacau. Umbrarescu va finaliza anul viitor toti cei 95 de kilometri

0

Cei 95 de kilometri de autostrada – de la Focsani pana la Bacau – trebuie finalizati de Umbrarescu pana in 2025. Stadiul lucrarilor nu este foarte inaintat, insa cel mai probabil, Umbrarescu se va mobiliza serios in acest an. Tronsonul Buzau – Focsani este posibil sa fie finalizat in totalitate in acest an.

Cel mai avansat lot este primul – Focsani – Domnesti Targ, unde stadiul fizic a ajuns la 16%. Pe celelate loturi stadiul fizic este sub 4%.

Autostrada Focșani – Bacău, cu o lungime totală de 95,9 kilometri, este împărțită în trei loturi distincte :

Lotul 1: Traseul care se întinde de la Focșani la Domnești Târg, cu o lungime de 35,60 kilometri.

Stadiu fizic – 16%

Lotul 2: Secțiunea Domnești Târg – Răcăciuni, cu o lungime de 38,78 kilometri.

Stadiu fizic – 4%

Lotul 3: Lotul final al autostrăzii, de la Răcăciuni la Bacău, cu o lungime de 21,52 kilometri.

Stadiu fizic –  3%

Lotul 1, care se întinde de la Focșani la Domnești Târg, cu o lungime de 35,6 kilometri, este gestionat de către Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Acest lot a început în mod oficial în luna martie a anului 2023 și are în vedere o durată de execuție de 30 de luni. Valoarea contractului pentru acest tronson este de impresionantul 2,354 miliarde de lei, fără TVA, finanțarea provenind din PNRR. Până în prezent, acest lot a atins un stadiu de 5% și este programat să fie deschis traficului în anul 2025.

Lotul 2, care se întinde de la Domnești Târg la Răcăciuni, cu o lungime de 38,78 kilometri, este, de asemenea, gestionat de către Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Acest lot a început execuția în luna mai a anului 2023 și are o durată de contract de 30 de luni. Valoarea acestui contract se ridică la 2,485 miliarde de lei, fără TVA, și este finanțat din fondurile PNRR. Stadiul actual al acestui lot este de 2%, iar termenul de deschidere pentru trafic este planificat pentru anul 2025.

Lotul 3, care leagă Răcăciuni de Bacău, cu o lungime de 21,52 de kilometri, este, de asemenea, administrat de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. La fel ca lotul anterior, acesta a început execuția în luna mai a anului 2023 și are o durată de contract de 30 de luni. Valoarea acestui contract se ridică la 1,673 miliarde de lei, fără TVA, și este finanțat din PNRR. Stadiul actual al acestui lot este de 2%, iar termenul de deschidere pentru trafic este, de asemenea, prevăzut pentru anul 2025.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.