Cardurile de sănătate, transmise prin poștă asiguraților, după 20 septembrie


Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănocioiu, a participat vineri la ceremonia de semnare a contractului dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Compania Poşta Română, care are ca obiect serviciile de distribuire a cardului naţional de sănătate.

“Astăzi, prin semnarea acestui contract de distribuire a cardurilor între Casa Naţională de Asigurării de Sănătate şi Poşta Română acest deziderat devine realitate. Mă bucur pentru că în ultimele 6 luni de când sunt la Ministerul Sănătăţii şi prin colaborarea cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări am reuşit să tipărim cea mai mare parte a cardurilor, undeva la peste 9,5 milioane de carduri printate în ultimele 6 luni, alocând şi cea mai mare parte a sumelor necesare tipăririi – 123 de milioane de lei până în momentul de faţă şi având şi banii alocaţi pentru ultima tranşă de un milion de carduri câte mai sunt acum la tipărit”, a declarat Bănicioiu.

El a adăugat că după 20 septembrie cardurile vor fi transmise asiguraților. „După data de 20 septembrie, cardurile vor începe să ajungă la asiguraţi, astfel încât vom avea un sistem mult mai eficient, mult mai transparent în cheltuirea banului public, în asigurarea serviciilor de sănătate şi bineînţeles într-o satisfacţie mult mai mare a asiguratului, a beneficiarului, a pacientului român. Vreau, de asemenea, să confirm încă o dată efortul Ministerului Sănătăţii şi al Casei de Asigurări pentru a face tot posibilul ca serviciile medicale să fie din ce în ce mai calitative, cheltuirea banilor să fie transparentă şi gestiunea banilor să fie cât mai eficientă”, a declarat ministrul Sănătăţii.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentSorin Ducaru, secretar general adjunct al NATO: „Există un comandament suprem, comandamente regionale şi subregionale şi România intră în această ecuaţie”
Articolul urmatorTurcii de la Eko Insaat, dați câștigători de CNADNR și după reevaluarea ofertelor pentru centura Bacăului

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.