Carburantii s-au mai ieftinit. Motorina se vinde sub 8 lei/litru

Pe 30 noiembrie, Petrom, liderul pietei de distributie a carburantilor, a ieftinit preturile cu 15 bani / litru la motorina si benzina. Astfel, in acest moment, pretul motorinei este sub 8 lei – 7.94 lei/litru motorina standard. In Bacau, cele mai mici preturi sunt la Petrom, Sokar si Lukoil.

Pretul benzinei a ajuns la 6.73 lei /litru la Lukoil si 6.74 lei /litru la Petrom.

Ultima data, prețuri de sub opt lei pe litru la motorină au fost înregistrate la finalul primei săptămâni din octombrie. Ieftinirile sunt generate de scăderile cotațiilor la produsele petroliere, pe fondul ieftinirii țițeiului. Cotaţia petrolului a coborât luni la cel mai redus nivel din acest an, după ce protestele faţă de restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 au generat îngrijorări cu privire la evoluţia cererii de carburant în cel mai mare importator mondial de ţiţei.

Următoarea reuniune a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi a aliaţilor, printre care se numără şi Rusia, un organism denumit OPEC+, va avea loc în data de 4 decembrie. La ultima reuniune din luna octombrie, OPEC+ a decis să îşi reducă ţinta de producţie cu două milioane de barili pe zi.” noteaza economica.net


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentProfesorul Florin Grapa, antrenorul echipei de volei Stiinta Bacau, are nevoie de sange
Articolul urmatorFOTO | Incendiu intr-o comuna din judetul Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.