Caravana Les Films de Cannes ajunge in Bacau intre 4 – 6 mai

Prima editie a Caravanei Les films de Cannes a adus ieri seara la Cinemateca Patria din Brasov cea mai recenta productie a regizorului american Jim Jarmusch, Paterson, un film care reda atmosfera aparte din „orasul poetilor”, Paterson, New Jersey, cu Adam Driver in rolul principal.

Pana in iunie 2018, caravana Les films de Cannes da sansa publicului din tara sa vada unele dintre cele mai bune filme de arta recente, prezentate sau premiate la cel mai important festival de film din lume. Caravana duce mai departe demersul initiat in 2016 de festivalul Les films de Cannes A Bucarest de a se extinde cu editii locale si de a reobisnui publicul din Romania cu un cinema de calitate.

Prima editie a Caravanei include o selectie de filme prezentate sau premiate la Festivalul de la Cannes printre care: 120 BPM/Batai pe minut (regia Robin Campillo), Paterson (regia Jim Jarmusch), N-ai fost niciodata aici (regia Lynne Ramsay), Sicilian Ghost Story (regia Antonio Piazza Fabio Grassedonia), Good Time (regia Benny Safdie, Josh Safdie), Leviathan (regia Andrey Zvyagintsev), A Man of Integrity (regia Mohammad Rasoulof), Cea mai fericita zi din viata lui Olli Maki (regia Juho Kuosmanen). Proiectiile vor rula cu precadere in orase din tara in care nu mai exista cinematografe, unde obiceiul de a merge la cinema este pe cale de disparitie.

Caravana va ajunge la:
Brasov – Cinemateca Patria (Paterson, 4 aprilie, ora 19:00; Cea mai fericita zi din viata lui Olli Maki, 11 aprilie, ora 19:00; 120BPM/batai pe minut, 18 aprilie, ora 19:00), Arad – Cinema Arta (Leviathan, 6 aprilie, ora 20:00, Cea mai fericita zi din viata lui Olli Maki, 25 mai, ora 20:00; 120 BPM/Batai pe minut, 8 iunie, ora 20:00; A Man of Integrity, 22 iunie, ora 20:00), Sibiu in perioada 2- 6 mai, Bacau – Teatrul Municipal „George Bacovia” intre 4 si 6 mai si alte orase din tara. Programul va fi actualizat pe siteul filmedefestival.ro

Caravana Les films de Cannes este un proiect organizat de Asociatia Cinemascop si finantat de Centrul National al Cinematografiei

In Bacau, festivalul va fi organizat de Asociatia Ingenious Drama in parteneriat cu Primaria Municipiului Bacau.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here