Caravana Filmelor TIFF ajunge la Bacău

0

AFIS_CARAVANA_TIFF_BACAUTimp de trei zile, pe 28, 29 și 30 august, Piața Tricolorului din Bacău va fi gazda Caravanei Filmelor TIFF. Trei producții recente cu mare succes la public vor rula în aer liber în fiecare seară, de la 21.30: #Selfie, Povești trăsnite/ Wild Tales și Gunoi/ Trash. Intrarea este liberă.

Pe 28 august, Caravana va lua startul cu #Selfie, în regia Cristinei Iacob, comedia autohtonă cu cel mai mare succes în cinematografe în ultimii ani. În film joacă Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Vlad Logigan, Levent Sali și Alex Calin, alături de Răzvan Vasilescu, Florin Călinescu, Răzvan Fodor, Smiley, Alex Velea, Mihaela Rădulescu, Dan Chișu sau George Vintilă. #Selfie este povestea a trei proaspăt absolvente de liceu, care, în loc să stea acasă să înveţe pentru bacalaureat, decid să plece la mare, să se distreze și să uite de responsabilități.

În seara sâmbătă, 29 august, spectatorii vor avea ocazia să vadă Povești trăsnite/ Wild Tales, o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar, care a făcut deliciul publicului la TIFF. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Povești trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte ale societății.

Proiecțiile Caravanei TIFF la Bacău se încheie duminică, 30 august, cu Trash/ Gunoi, în regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americană a celebrei pelicule Vagabondul milionar. Acţiunea are loc în Brazilia şi totul începe când trei puşti găsesc un obiect într-o groapă de gunoi. Curând, ei vor fi nevoiţi să se ascundă de poliţie. Stephen Daldry și-a câștigat renumele cu filme ca Billy Elliot, The Hours şi The Reader, toate intrate în cursa pentru Premiile Academiei Americane de Film. Filmul avut peste 2000 de spectatori în închiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania, în iunie.

Până în septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecția Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 orașe din țară. Proiectul aduce în atenția publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar și câteva dintre cele mai noi pelicule românești ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecții.

Detalii despre filme şi program: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.