Caniculă în toată țara! Meteorologii anunță un val de aer tropical în România

0

Azi-dimineață în România a fost întregistrată una dintre cele mai scăzute temperaturi de pe contintent, dar de mâine, ne așteaptă 33 de grade Celsius la umbră, iar în weekend vor fi zile caniculare.

Grindina a răpăit aseară minute în şir în judeţul Buzău. Gheaţa de câţiva centimetri a distrus recolte şi maşini. Când s-a oprit furtuna, curţile şi străzile erau acoperite cu covor alb şi gros. 

Vremea a fost neobişnuit de aspră şi dimineaţa. La vârful Omu a fost înregistrată una dintre cele mai mici temperaturi din Europa. Puţin peste un grad Celsius, la mică distanţă de cel mai friguros punct din Europa. 

Un val de aer tropical va ajunge în ţara noastră mâine, când are loc şi solstiţiul de vară – începutul verii astronomice. În cea mai lungă zi din an temperaturile vor ajunge la 33 de grade Celsius în vestul şi sud-vestul României. Până la sfârşitul săptămânii, canicula va acoperi toată ţara, iar nopţile vor fi tropicale. 

Toată Europa este dată peste cap de vremea la extreme. În Franţa, furtuni izbucnite din senin mătură toată ţara şi fac pagube de sute de mii de euro pe zi. Trei sferturi din Hexagon este sub cod portocaliu de vijelii până mâine la prânz. Continentul s-a săturat de ploaie, dar insulele ţipă de sete. În Corsica sunt peste 40 de grade Celsius. Francezii se pregătesc şi ei de caniculă dar, în ciuda eforturilor, Parisul este oraşul european în care căldura face cele mai multe victime.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.