Candidatura lui Stavarache, validată de Biroul Electoral. Tinerii independenți au fost scoși din cursă


Noapte de pomină la Biroul Electoral Municipal (BEM), care a validat în cele din urmă candidatura lui Romeo Stavarache, primarul suspendat al Bacăului, la alegerile locale din 5 iunie. BEM i-a scos din cursă pe tinerii independenți Cristian Ghingheș și Marian Dămoc. 

BEM a validat candidatura primarului suspendat Romeo Stavarache, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Biroul i-a invalidat pe tinerii independenți Cristian Ghingheș și Marian Dămoc, dar și pe reprezentanții unor partide mai degrabă nesemnificative.

Stavarache și-a depus dosarul în cursul acestei săptămâni, asupra semnăturilor strânse planând mai multe suspiciuni. În cele din urmă, BEM i-a dat undă verde primarului suspendat care e liber să intre în cursa pentru un al patrulea mandat de edil șef.

Într-o postare pe Facebook, Cristian Ghingheș a criticat decizia BEM, afirmând că ia în calcul inclusiv o plângere la DNA pentru abuz în serviciu.

„Am stat 3 săptămâni în stradă pentru a strânge semnăturile și ei îmi spun acum, la 4 zile de la depunerea candidaturilor, că 44% dintre ele nu sunt valabile? Auzi, cică aproape jumătate sunt fie decedați, fie nu sunt din Bacău. Asta e bătaie de joc”, a scris Ghingheș pe contul său de Facebook.

În cursa pentru funcția de primar au intrat, oficial, Cosmin Necula (PSD), Cristinel Manolache (PSRO), Dragoș Luchian (PNL) și Romeo Stavarache (Independent), aceștia fiind – de departe – principalii candidați la fotoliul de edil șef.

Stavarache a devenit primar al Bacăului în 2004, ocupând funcția vreme de 3 mandate (12 ani). În iulie 2014, el a fost arestat preventiv, alături de Liviu Goian și Liviu Cenușă, fiind acuzat de DNA de comiterea a 5 infracțiuni de luare de mită, totalizând un prejudiciu de 600.000 euro.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

2 comentarii

  1. Nu tie rusine sa mai candidezi ,cand tu cu Goian ati tacut numai rau bacaului si ai protejat toti parveniti din Suceava. Esti un escroc ordinar cu cumnatul tau Stanila Mrius care dintr-un calic ,dobandeste vile ,aviane ,afacerii murdare ,si masinii de lux. S-au vrei sa spui ca nul cunosti!

  2. Cel mai bun sa castige.Numai acuzati ca toti daca eram in locul lui furam si noi la fel sau mai rau.Ii usor sa judecam dar e greu sa ne punem in locul politiceniilor,toti sunt la fel o apa si un pamant.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.