Candidatul PNL la Primăria Bacău îi face „idioți” pe băcăuani într-o postare pe Facebook. Dragoș Luchian: „Contul este fals, am intrat în campanie”

4

Senatorul Dragoș Luchian, candidatul PNL la funcția de primar al Bacăului, face remarci jignitoare la adresa băcăuanilor. Într-o postare pe propriul cont Facebook, Luchian susține că are de convins mulți „idioți” pentru a câștiga funcția de primar. Postarea a fost imediat ștearsă. Ea a fost scrisă ca răspuns la un comentariu scris de un cetățean băcăuan, care solicita, pe un ton imperativ, promovarea oamenilor de valoare la vârful administrației băcăuane. Contactat de jurnaliștii Bacau.NET printr-un mesaj privat postat pe propriul cont Facebook, în direcția obținerii unor clarificări, Luchian a răspuns într-un târziu, via telefon, motivând că postarea ar fi fost făcută de pe un cont fals și că persoanele cu care a vorbit, inclusiv cele care-i păstoresc pagina, nu cunosc nimic despre acest subiect. Parlamentarul a declarat, pe de altă parte, că nu va face plângere la Facebook pentru că oricum nu s-ar rezolva nimic. Facebook recunoaște un singur cont personal cu numele Dragoș Luchian, provenind din Bacău – cel al candidatului PNL la funcția de primar. 

Luchian bacauani idiotiRăspunsul jignitor dat de Luchian viza ridiculizarea unei erori gramaticale conținute de un comentariu postat pe contul personal al senatorului PNL de un băcăuan, Vasile Ghiuta. Acesta din urmă solicita promovarea de oameni noi la vârful administrației băcăuane, întrucât în ultimii 26 de ani la conducerea instuțiilor administrative s-au perindat aproximativ aceleași figuri, iar orașul Bacău arată „ca după război”.

„Oare s-au terminat oamenii de valoare si cu caracter din Bacau? Ia mai ganditiva, cu alde astia o tot ducem de 26 de ani si orasul arata ca dupa razboi, nu a mai ramas o fabrica in picioare. Asa ca a venit timpul sa alegem oameni de o calitate morala incontestabila si in primul rind buni gospodari, nu smenari si bisnitari”, a scris Ghiuta in comentariul la o postare facuta de Luchian. Replica a venit la câteva ore bune, senatorul ridiculizând eroarea gramaticală „ganditiva” (în loc de „ganditi-va”, varianta corectă) și continuând cu mențiunea „ce idioți am de convins…”, ca și când alegătorii băcăuani ar fi o turmă de idioți sau cei care comit, voit sau nu, erori gramaticale ar fi, automat, asimilabili idioților (vezi imagine alăturată).

„Contul este fals. Nu fac plângere la Facebook”

Luchian - solicitare punct de vedereReplica postată de Luchian a dispărut subit de pe Facebook. La fel și comentariul făcut de Ghiuta pe contul personal al politicianului. Bacau.NET a încercat să obțină un punct de vedere de la Dragoș Luchian, privitor la circumstanțele răspunsului dat lui Ghiuta, însă ore întregi parlamentarul nu a dat niciun semn. Am făcut o „interpelare” prin intermediul unui mesaj privat transmis lui Luchian pe propriul cont Facebook (vezi foto), politicianul lecturând solicitarea încă de la primele ore ale dimineții (ora 8.47).

Timp de câteva ore, deși contactat și telefonic, liberalul nu a dat niciun semn, revenind cu un telefon abia în jurul orei 14.00 și motivând că nu se află în țară. Colegii de partid, în replică, au dezvăluit că s-ar afla la activitățile Senatului.

Parlamentarul a declarat că răspunsul cu „idioții” ar fi fost postat de pe un cont fals, creat special pentru a-l compromite, dar că nu va face plângere la Facebook pentru că nu va rezolva nimic cu aceasta. Luchian a mai spus că a discutat cu mai multe persoane, inclusiv cu cei care-i păstoresc contul personal de Facebook, și că nimeni nu știe nimic. „Contul este fals. S-a creat un cont fals, nimeni nu știe nimic. Toți cei pe care i-am întrebat mi-au spus că nu știu de un astfel de răspuns și ce s-a comentat. Dacă știam ceva spuneam. Acum, dacă tot s-a început campania, hai să ne distrăm cu Luchian. Nu fac plângere la Facebook, nu rezolv nimic cu asta”, a declarat Luchian pentru Bacau.NET.

Cum se comentează pe Facebook? 

luchian fechet conferinta presa 4 decembrieRegulile de comentare și postare pe Facebook contrazic, însă, varianta expusă de Luchian. Cu o singură excepție care ține, mai degrabă, de fantezie, cu toate că nu e chiar așa ruptă de realitate, fiind destul de cunoscută. Dacă pornim de la presupunerea că replica cu „idioții” își are originea într-un cont fals, înseamnă că unul dintre amicii din lista de prieteni ai lui Luchian și-a schimbat, peste noapte, numele și fotografia de profil în „Dragoș Luchian”, scriind răspunsuri jignitoare la postările „adevăratului” Dragoș Luchian, ca și când acestea ar fi fost scrise chiar de către parlamentarul PNL. Ulterior, pentru a șterge urmele „lucrăturii”, acesta și-ar fi desființat contul cu totul. Complicat, nu-i așa? Mai ales că Facebook recunoaște un singur cont personal, cu numele Dragoș Luchian, provenind din Bacău – cel al candidatului PNL la funcția de primar.

În orice altă variantă de lucru, răspunsul îi aparține politicianului liberal, mai exact celor care-i administrează cel mai probabil contul personal de Facebook și care nu au putut accepta afirmațiile lui Vasile Ghiuta, dar mai cu seama greșeala gramaticală făcută de acesta. Chiar și așa fiind, e anormal ca un candidat cu pretenții la funcția de primar al Bacăului să-i trateze pe electori, chiar și pe cei „agramați”, pe post de „idioți”…

4 COMENTARII

  1. ce candidat la functia de primar ar scrie despre potentialii lui alegatori ca sunt niste idioti? Se vede ca a inceput campania si unii contracandidati joaca murdar pentru ca stiu deja ca vor pierde alegerilor si vor incerca prin toate metodele sa aiba macar o sansa..

  2. Sa inteleg ca bacau.net este al unui psd-is. Schimbati denumirea in psdbacau.net si nu va mai legati de oameni degeaba.poza aia se poate face si in paint.spor la articole corecte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.