UPDATE: Cand se publica rezultatele la Evaluarea Nationala 2023

0

UPDATE: Notele au fost publicate in jurul orei 10:00. Le gasiti AICI.

Rezultatele de la Evaluare Națională 2023 vor fi publicate în cursul zilei de astăzi, 28 iunie, pe site-ul edu.ro la secțiunea dedicată, până la ora 14.00, potrivit calendarului examenului.

Potrivit unor informatii pe surse publicate de PRO TV, rezultatele din acest an sunt mai slabe decat anul trecut si exista suspiciuni de frauda in mai multe centre de examinare.

Cum se calculeaza rezultatele la Evaluarea Națională 2023

Chiar dacă nu există noțiunile de admis și respins la Evaluare Națională, media pe care o primesc este extrem de importantă deoarece reprezintă 80% din media de admitere la liceu. Rezultatul la Evaluare Națională 2023 se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la proba de limba română, matematică și limbă maternă (unde este cazul).

Potrivit regulamentului de organizare a examenului, anunțat de Ministerul Educației, media generală la Evaluarea Națională va fi calculată, indiferent dacă una sau mai multe din notele obținute la Evaluarea Națională sunt inferioare notei 5.

Rezultatele la Evaluare Națională 2023 vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, în secțiunea specială Rezultate Evaluare Națională 2023 și la afișierele școlilor în care s-a dat examenul în jurul orei 14.00.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.