Cand ai nevoie sa cumperi echipamente de protectie tine cont de aceste criterii!

Asemanator celor mai multe state din Uniunea Europeana, tara noastra are o industrie diversificata, cu numeroase domenii de activitate si ramuri diferite. In consecinta, fiecare activitate are standarde vestimentare impuse, specifice fiecarui domeniu, iar in anumite industrii este necesara asigurarea sigurantei persoanelor, care isi desfasoara activitatea la locul de munca.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Din acest motiv, Romania s-a aliniat la standardele Uniunii Europene, iar acest lucru presupune ca toate companiile, atat cele private, cat si cele de stat, sa puna la dispozitie angajatilor echipamente de protectie calitative, care garanteaza siguranta angajatilor.

Spre exemplu, persoanele care isi desfasoara activitatea in domeniul Drumuri si Poduri trebuie sa poarte casti de protectie, veste reflectorizante pentru o buna vizibilitate si manusi pentru protectia mainilor. Totodata, fiecare muncitor de pe santier, instalator sau electrician este nevoit sa fie dotat cu echipamente de protectie adecvate conditiilor specifice de lucru pentru prevenirea si reducerea riscurilor in cazul unui eventual accident.

Cand esti nevoit sa cumperi echipamente de protectie, este bine sa stii ca majoritatea acestora difera ca aspect, dar si din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, fiind purtate de un spectru larg de persoane cu diverse profesii, precum arhitecti, ingineri, constructori,  chimisti, laboranti, bucatari sau cofetari.

Daca nu esti familiarizat cu echipamentele de protectie, afla ca acestea sunt utilizate chiar si in industria HoReCa sau cea alimentara, modelul acestora variind in functie de situatie, intre sorturile pentru barmani sau chelneri, bonete pentru patiseri si bucatari, sau salopetele speciale, spre exemplu pentru personalul angajat in domeniile serviciilor de curatenie.

Toate aceste echipamente de protectie sunt necesare nu numai pentru a preveni eventuale accidente, cat si pentru pastrarea unei bune igiene la locul de munca sau respectarea normelor in vigoare, in cazul productiei de bunuri alimentare.

Din acest motiv, inainte sa achizitionezi echipamente de protectie pentru angajatii tai, ar fi bine sa ai in vedere o serie de criterii importante, care sa asigure calitatea acestora, beneficiind totodata de o investitie inteligenta si pe termen lung:

Sa fie durabile si rezistente conditiilor specifice de lucru

Materialele din care sunt confectionate echipamentele de protectie contribuie decisiv la uzura acestora indiferent de domeniul de activitate sau conditiile de lucru. Mai mult decat atat, ca oricare alte materiale, acestea se pot pata cu usurinta, motiv pentru care este recomandat ca echipamentele de protectie sa fie produse din materiale durabile, cu rezistenta crescuta la spalari repetate.

Din acest motiv, pentru confectionare se folosesc adesea bumbacul natural, tercotul si poliesterul, , care asigura rezistenta la actiunea factorilor externi.

Confectionate din materiale confortabile

Pentru buna desfasurare a activitatilor intreprinse de angajati este necesar sa fie asigurat in primul rand confortul termic, dar si mobilitatea. Acesti doi factori sunt absolut necesari daca doresti ca angajatii sa poata mari productivitatea.

Spre exemplu, in sezonul estival, poti opta pentru echipamente de protectie cu maneca scurta, confectionate din materiale precum poliesterul, care nu retine umezeala si nu se sifoneaza, fiind ideal pentru activitatile desfasurate in exterior. Cu toate acestea, pentru o mobilitate ridicata este recomandat bumbacul.

Certificare Rocert

Daca vrei sa te asiguri ca investesti in echipamente de protectie cu adevarat calitative, atunci ar fi bine sa tii cont de acest factor. Astfel, te vei asigura ca acestea indeplinesc normele legislative in vigoare si vei avea garantia calitatii articolelor achizitionate. Daca compania ta isi desfasoara activitatea in domeniul industriei grea, cu siguranta vei avea nevoie de echipamente de protectie certificate RoCert.

Cand ai nevoie sa cumperi echipamente de protectie, viziteaza site-ul celor de la Kronos.ro, o companie cu peste 25 de ani de experienta in domeniu, care produce la comanda echipamente de protectie si haine medicale, certificate la nivel international, conform standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008, atestate de catre Societatea Romana pentru Certificare RoCert. In acest mod te vei asigura ca vei beneficia de produse de calitate si la un pret competitiv!

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here