Campus integrat pentru invatamant dual in Municipiul Bacau, in valoare de 25 de milioane de euro, finantat prin PNRR

0

Astazi, consilierii judeteni si locali au aprobat depunerea de catre Consortiul Regional pentru Invatamant Dual si Dezvoltare Durabila Bacau – in care Consiliul Judetean Bacau si Primaria Bacau sunt parte – a proiectului privind finanțarea unui campus integrat pentru învățământ dual în municipiul Bacău. Aplicația vizează atragerea unei finanțări semnificative prin Componenta 15 – Educație din PNRR.

Campusul, in valoare de 130 de milioane de euro, va fi finantat prin PNRR ( peste 90% ) – Consiliul Judetean ( 2,66% ) – Primaria Bacau ( 2.66%) – Aerostar ( 1.92% ) si Sudometal ( 0.02% ). Acesta se va construi in zona strazii Condorilor, pe un teren de peste 30.000 mp3 – ocupat in prezent de liceele Henri Coanda si Catolic Sf Iosif.

Tehnic și teoretic, proiectul depus de Consorțiu ar trebui să obțină punctajul cel mai mare. Contextul industrial și antreprenorial demonstrează că, în competiția cu județele Iași și Suceava, Bacăul trebuie să fie una din cele două locații din Moldova, în care vor fi dezvoltate astfel de campusuri.

După demersurile făcute la Ministerul Educației, alături de primarul Lucian Stanciu-Viziteu, am obținut avizul de constituire al Consorţiului de educație pentru dezvoltare durabilă, pe care l-am conceput ca o platformă de dialog și colaborare între principalii actori implicați în educație, economie și administrația locală.

Sper ca și colegii de coaliție liberali să sprijine acest proiect la ministerul de resort, portofoliu pe care îl conduc, ținând cont de importanța strategică a acestei aplicații, care o diferențiază net de încercările depuse de ceilalți aplicanți!” a declarat Valentin Ivancea – presedinte CJ Bacau

Campusul dual va avea infrastructura pentru pregatirea profesionala a elevilor/studentilor dar si infrastructura sociala – cazare,masa,terenturi sport. El trebuie construit pana la finalul anului 2025.


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.