Campanie oficiala de sustinere a Autostrazii A13 Bacau – Brasov, lansata de europarlamentarul Dragos Benea

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Benea lanseaza campania #SustinA13 Autostrada Bacău – Brașov

Europarlamentarul Dragos Benea a anuntat, duminica, printr-o postare pe Facebook ca lanseaza oficial campania de sustinere a Autostrazii A13 Bacau – Brasov. Benea face apel la toti moldovenii, pentru sutinerea singurei solutii plauzibile de autostradă care ne va lega de Transilvania :

„In prelungirea apelului lansat în decembrie 2019 și reiterat de mine în februarie 2020, vă chem pe toți – cu mic, cu mare – să facem front comun pentru Bacău – Brașov (A13), singura soluție plauzibilă de autostradă ptr. Moldova. Adunați în spatele acestei idei exclusive, vom reuși să o impunem inclusiv guvernului PNL care, în fața evidențelor, nu va avea marja de manevră.

Susține și tu Autostrada Bacău – Brașov; susține A13! https://www.facebook.com/SustinA13  a spus Benea

Studiile oficiale dau varianta Bacau – Brasov mai ieftina, mai scurta si cu mai putine probleme de mediu

Conform unui studiu comandat de fostul ministru al Transporturilor, deputatul Lucian Sova,  expertii oficiali ai Comisiei Europene – BEI – PASSA & JASPERS au ajuns la concluzia ca Autostrada Bacau – Brasov este cea mai ieftina si mai scurta varianta care poate lega Moldova de Transilvania.

Autostrada A13 Bacau – Brasov are doar 160 km si va costa putin peste 2 miliarde de euro. In comparatie, Autostrada Targu  Mures – Iasi are 310 km si costa aproape 7 miliarde de euro.

Daca ne referim la problemele de mediu si aici Autostrada Bacau – Brasov are un mare plus. In calea autostrazii Tg. Mures – Iasi, pentru care Guvernul a lasat de inteles ca va cauta finantare europeana in urmatorii ani, stau  15 situri naturale ( zona Parcului National Ceahlau ), totalizand peste 51.000 de hectare de arii protejate. Ponderea acestora in economia proiectului este de aproape 55%. In varianta Bacau – Brasov, ponderea ariilor protejate este de doar 8%.

Benea il acuza de ipocrizie pe unul dintre initiatorii proiectului “Împreună pentru A8”. Cătălin Urtoi, vicepreşedinte al asociaţiei “Împreună pentru A8“, a fost numit în decembrie 2019 consilier onorific al ministrului Transporturilor, in Guvernul Orban:

„Dle. C. Urtoi, Vorbiți de peste 10 ani de autostradă, dar ați sfârșit prin a vă face un partid. Pe care tocmai l-ați lansat. Un partid, nu o autostradă! Asta pentru că vorbăria despre autostradă a fost doar un pretext pe drumul parvenirii dvs. politice. Farsa și impostura trebuiau să iasă, la un moment dat, la iveală. Astfel, ați ajuns consilier de ministru PNL și făcător de partid. Dar autostrăzile nu se fac cu sloganuri sau lozinci, dle. Urtoi. Se fac cu studii de fezabilitate, proiecte tehnice, licitații și execuția lucrărilor. Asta am făcut noi cu autostrada Bacău – Brașov (A13).” a spus Benea

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here