Campanie de prevenire a accidentelor. IPJ Bacău alături de motocicliștii din trafic

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău a găzduit conferința de lansare a campaniei de prevenire a accidentelor rutiere ,,Motocicliștii există în trafic”. Campania se va derula între 12 martie și 31 octombrie, în municipiul București și județele Bacău, Argeş, Constanţa, Sibiu şi Vâlcea, fiind inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, în parteneriat cu Asociația Free Riders.

DSC00328Activitatea urmărește informarea șoferilor și a motocicliștilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști, precum și creșterea gradului de responsabilitate în trafic a motocicliștilor. Pe parcursul celor opt luni, polițiștii vor desfășura acțiuni în trafic pentru conștientizarea șoferilor că pe stradă circulă și motocicliști, cărora trebuie să le acorde mai multă atenție, dar și pentru informarea motocicliștilor pentru adoptarea unei conduite rutiere preventive.

Conferința de lansare a proiectului a fost susținută de șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Bacău, comisar-șef de poliție Roman Dorin, inspector principal Ursu Marian, ofițer responsabil cu educația rutieră și domnul Radu Ghenuche, reprezentant al Asociației Free Riders. De asemenea, au participat în calitate de invitați, pentru a susține această campanie domnul Adrian Răspopa, campion național de raliu, domnul Cristi Ciocoiu, membru al  Clubului Sportiv X-Cape Bacău și domnul Cătălin Vechiu, membru  Moldavia Bikers Bacău.

Totodată, pentru promovarea mesajului campaniei de informare a fost realizat un clip video (poate fi găsit pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române: Facebook.com/Politia Romana – www.politiaromana.ro), precum și mai multe materiale informative care vor fi folosite în trafic, respectiv bannere, CD-uri și smart flyere care se lipesc pe oglinda stângă a autoturismelor, astfel încât să atenţioneze conducătorii auto că în trafic există şi motociclişti.

Polițiștii și motocicliștii din cluburile partenere au desfășurat joi o primă acțiune în cadrul campaniei ,,Motocicliștii există în trafic”. Au fost înmânate conducătoprilor auto aproximativ 300 de materiale realizate pentru promovarea campaniei de informare.

Sursă: Comunicat IPJ Bacău

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here