CAMPANIE. Contrabanda cu țigarete atacată la ea acasă. Peste 200.000 de fluturași, distribuiți prin poștă


Portalul Fărăcontrabandă.ro a lansat în punctul vamal Sculeni, județul Iași prima campanie din regiunea nord-est a țării împotriva contrabandei cu țigarete. Având la bază un concept creativ realizat de agenția CAP și urmând a fi implementată de agenția pastel, campania este realizată în parteneriat cu Euromonitor Business Consulting Services și Poliția de Frontieră, ANAF- Direcția Generală a Vămilor, cu sprijinul JTI. Campania se va derula în perioada mai-iulie în județele Suceava, Iași, Botoșani, Neamț, Vaslui, Bacău. 

conferinta presa contrabanda tigariRegiunea nord-est este cea mai afectată de piața neagră, care a atins în această zonă a țării, în luna martie 2014, 32,4%, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, potrivit datelor companiei Novel Research. “Ne confruntăm, în această regiune, cu un nivel foarte ridicat al contrabandei cu țigarete. Comerțul ilicit a crescut, de la 24,2% în luna ianuarie la 32,4% în luna martie a anului 2014, ceea ce înseamnă o majorare de 8,2 p.p. Ponderea produselor provenite din Republica Moldova și Ucraina se află, în luna martie, în creștere. Astfel, 38,9% dintre țigaretele de contrabandă sunt aduse din Ucraina, în timp ce 48,9% provin din Republica Moldova”, a declarat Marian Marcu, Director General al companiei de cercetare Novel Research.

“Prin această campanie, ne propunem să informăm populația cu privire la efectele profund negative ale comerțului ilegal cu țigarete asupra societății. De fapt, cei care cumpără de pe piața neagră dau o mână de ajutor infractorilor. Fiecare dintre noi poate face diferența, prin refuzul de a cumpăra următorul pachet de țigarete de la contrabandiști”, a afirmat Cristina Vasiloiu, directorgeneral Euromonitor Business Consulting Services.

“Creșterea contrabandei cu țigarete demonstrează capacitatea de adaptare a rețelelor infracționale. O prioritate pentru noi este combaterea traficului ilegal la granița cu Republica Moldova și destructurarea acestor rețele care prejudiciază întreaga societate. În acest sens, vom intensifica eforturile de reducere a traficului ilegal cu țigarete în punctele vamale și pe frontiera verde”, a precizat comisarul șef Ștefan Alexa, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Mesajul “Cumperi de contrabandă, lucrezi pentru hoți. Deschide ochii, rămâi de partea legii”, va fi difuzat prin intermediul mai multor canale de comunicare (media, materiale de informare, comunicare directă). Astfel, au fost încheiate parteneriate cu primăriile orașelor Suceava, Iași, Botoșani, Vaslui, Piatra Neamț, pentru expunerea mesajului campaniei. Cu ocazia Zilelor Orașelor Suceava, Piatra Neamț, Pașcani, Gura Humorului, Cetatea Neamțului, în localitățile menționate va fi expusă o mașină secționată pentru ca publicul să înțeleagă cum sunt transportate țigaretele. Cealaltă jumătate a mașinii va fi amplasată pe rând în punctele vamale Sculeni și Albița. Peste 220.000 de fluturași vor fi distribuiți prin poștă în județele în care se derulează campania.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.