Campania electorala se incheie sambata, 9 iunie la ora 07:00

0

Campania electorală pentru alegerile locale se închie în ziua de sămbătă 09 iunie la ora 07.00. Potrivit Legii 67/2004 continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale precum şi sfãtuirea alegãtorilor, în ziua votãrii, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul de 500 de metri prevăzut de lege constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.400 și 2.000 de lei.

În judeţul Bacău au fost organizate un număr de 599 secţii de votare şi un Birou Electoral Judeţean.

Aproximativ 1600 de forţe din cadrul structurilor teritoriale ale M.A.I. sunt implicate în asigurarea bunei desfăşurări a procesului electoral.

Pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile locale structurile teritoriale ale Ministerul Administraţiei şi Internelor din județul Bacău au derulat , sub genericul “Mita și votul ilegal înseamnă închisoare” o campnie de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei electorale.

Până în prezent, în cadrul campaniei polițiștii, reprezentanții Instituței Prefectului Județului Bacău, jandarmii și lucrătorii I.S.U.J au înmânat cetățenilor din mediul rural și urban peste 13.000 de pliante cu mesajul campaniei iar alte 2200 de afișe au fost postate în zonele cu vizibilitate mare către publicul larg.

Totodată la sediul fiecărei secții de votare va fi postat in ziua scrutinul afișul campaniei “MITA ȘI VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE!” astfel încât toți alegătorii să conștientizeze riscurile încălcării legislației electorale.

Legea 67/2004 prevede o serie de contravenții care sunt constatate, conform competențelor de către polițiști și alte persoane prevăzute de actul normativ. Aceste fapte contravenționale se sancționează cu amendă cuprinsă între 600 și 3000 de lei.

Mulțumim pe această cale mass-mediei locale și partenerilor care s-au alăturat acestei campanii care se adresează tuturor cetăţenilor cu drept de vot din România, întrucât multiplicarea mesajului reprezintă un garant al succesului oricărei campanii de informare şi conştientizare publică.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.