Camere de supraveghere instalate la secția Psihiatrie a Spitalului Județean Bacău, după crima de acum două săptămâni

0

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau a decis sa monteze camere de supraveghere in Sectia de Psihiatrie si sa cumpere dispozitive de imobilizare pentru bolnavii psihic periculosi, dupa ce un pacient a fost omorat in bataie de un coleg de salon si un altul a suferit leziuni grave.

Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau va fi dotata cu camere de supraveghere a pacientilor cu risc si dispozitive de imobilizare a pacientilor periculosi, acestea fiind achizitionate dupa ce un bolnav si-a omorat in bataie in coleg de salon, iar pe un altul l-a ranit grav, transmite Mediafax. In plus, conducerea unitatii medicale bacauane a decis sa scoata la concurs mai multe posturi de asistente si infirmiere pentru a acoperi deficitul de personal pe aceeasi sectie unde sunt internate persoanele cu afectiuni psihice.

„Deficitul de personal la Sectia de Psihiatrie este la limita de jos a normativului. Pe timpul derularii anchetei administrative, am identificat problemele din aceasta sectie, care sunt in curs de rezolvare. Deocamdata, nu putem vorbi acum despre sanctiuni aplicate personalului medical sau auxiliar pana nu se definitiveaza ancheta penala in acest caz”, a declarat luni directorul medical al SJU Bacau, Aurelia Taga.

Un pacient de 54 de ani, internat in Spitalul Judetean Bacau, a fost omorat, in urma cu doua saptamani, de un coleg de salon, iar un altul a suferit leziuni grave, dupa ce cei doi au fost loviti cu pumnii, in special in fata. Potrivit conducerii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, incidentul s-a petrecut intr-unul din saloanele Sectiei de Psihiatrie, intr-un moment in care pacientii erau nesupravegheati de catre personalul medical, care facea schimbul de tura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.