Câinele GUN, noul coleg al jandarmilor băcăuani

0

Cel mai nou câine de serviciu al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău a împlinit șapte luni.

GUN, pentru că despre el este vorba, s-a născut pe 10 noiembrie 2023 la Centrul Chinologic ” Aurel Greblea” Sibiu, unitate cu competențe naționale în domeniul chinotehnic din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI)și este un patruped din rasa ciobănesc german varietate neagră, pe care o să-l vedeți în nenumărate rânduri la misiuni de asigurare a ordinii publice ori la alte evenimente publice.

Patrupedul urmează o etapă de acomodare cu conductorul său sergentul major Nechita Vlăduț, urmând ca după această perioadă să se întoarcă la Centrul Chinologic Sibiu pentru a fi atestat pentru specialitatea patrulare/intervenție.

GUN și Vlăduț s-au împrietenit în acest timp, GUN s-a familiarizat cu mediul și a învățat comenzi simple precum: “șezi”, “culcat”, “mersul alături”, iar astăzi a sărbătorit cele șapte luni în echipa jandarmilor băcăuani.

„Îi luăm de pui de la Centrul Chinologic” Aurel Greblea” Sibiu. Ne ocupăm de ei prin atașament, joacă cu mingea. GUN are o mare nevoie de a se mișca și a de fi activ, necesită mult timp și multă empatie din partea mea pentru a-i obține cooperarea. Sunt bucuros că am ajuns să fac parte din grupa canină a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, echipă din care a făcut parte mulți ani și tatăl meu. Datorită tatălui meu, dar și a colegilor care m-au îndrumat și ajutat la fiecare pas, arătându-mi frumusețea muncii cu exemplarele canine am ajuns să simt că sunt omul potrivit, la locul potrivit! Consider că pentru a lucra într-o echipa canină, cea mai importantă calitate este răbdarea, dar pe lângă aceasta este nevoie să fii o persoană mereu dornică de învățare și dedicată. Gun este un câine foarte bun!”, a precizat sergentul major Nechita Vlăduț.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.