Bunica ta a rămas singură în locuința de la sat? Află acum ce poți face pentru a o ajuta înainte de venirea iernii

0

Mulți dintre noi am crescut fiind mai apropiați de bunici decât de părinți. Dorința de a ne oferi un trai mai bun i-a împins pe părinți către zile lungi de muncă în țară sau în străinătate. Pentru a nu ne lipsi însă atenția, bunicii au preluat rolul acestora și au avut grijă să ne crească cum au știut ei mai bine. Anii au trecut însă, iar rolurile s-au schimbat. Bunicii sunt cei care, din cauza vârstei, au nevoie de ajutor din partea noastră.

Fii un sprijin pentru persoanele care te-au iubit necondiționat

Faptul că bunica ta a rămas singură în casa pe care a împărțit-o atâția ani cu bunicul tău reprezintă un moment greu pentru familie. Atâta timp cât erau împreună se puteau ajuta unul pe celălalt în treburile din jurul gospodăriei. Acum însă bunica ta este pe cont propriu și nu se mai poate baza decât pe voi. Oricât de mult ai încerca, probabil că nu vei reuși să o convingi să-și părăsească satul și casa pentru a se muta să locuiască cu tine sau părinții tăi. Tocmai de aceea, trebuie să vă organizați și să încercați să îi oferiți cele necesare pentru a se descurca pe cont propriu.

1.   Conectarea la rețelele din zonă

Probabil că viața pe care au dus-o bunicii tăi a fost una simplă, fără prea multe avantaje ale modernității. Încălzirea locuinței și apei o realizau cu ajutorul lemnelor. Pentru asigurarea apei, aveau un puț forat și foloseau un hidrofor. Pentru că bunicii tale îi va fi din ce în ce mai greu să folosească lemnele când va veni iarna, trebuie să te asiguri că o legi la rețelele disponibile în zonă. Alimentarea cu apă, gaz, electricitate și, de ce nu, internet a locuinței va spori confortul și siguranța bunicii tale.

2.   Alege o centrală și un boiler

Încălzirea pe lemne nu mai poate fi principala modalitate folosită de bunica ta. Trebuie să te asiguri că aceasta se va putea bucura de confort fără să fie nevoie să depună un efort prea mare. De aceea, montarea unei centrale este un pas important care trebuie realizat. La sat pot apărea probleme ale sistemelor de alimentare a locuințelor. Pentru a evita evenimentele neplăcute, vezi aici boilere termoelectrice din care să alegi o variantă potrivită pentru baia bunicii tale. Pe roinstalatii.ro vei găsi o gamă diversă de boilere verticale la un preț accesibil. Un astfel de dispozitiv va încălzi apa, iar bunica ta se va putea îngriji corespunzător fără să mai fie implicat pericolul unei flăcări deschise. 

3.   Fă-i cumpărături regulat

Bunica ta se va lăsa cu greu ajutată de tine sau de părinții tăi. Îi este greu să accepte realitatea vârstei și nu vrea să vă împovăreze cu problemele ei. Este important însă să te asiguri că are la dispoziție tot ceea ce are nevoie. De aceea, ai putea să îi faci vizite în mod regulat și să o însoțești la cumpărături.

Așadar, bunica ta nu va recunoaște niciodată că are nevoie de ajutor, dar acum este momentul să te asiguri că aceasta va trăi liniștit și confortabil. 

Sursă foto: unsplash.com


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.